Ieperlingen Louis en Thomas debuteren in Rally van Monteberg

Louis Van de Vyvere en Thomas Claus kijken uit naar hun debuut in de Monteberg Shortrally van zondag. (Foto EF) © Louis Van de Vyvere en Thomas Claus kijken uit naar hun debuut in de Monteberg Shortrally van zondag. (Foto EF)
Redactie KW

Zondag is er de Station Le Seau Monteberg Shortrally. Het debuut van de jonge rallyrijders Thomas Claus en Louis Van de Vyvere uit Ieper. Hun hoofddoel is de wedstrijd uitrijden.

Thomas Claus (23) en Louis Van de Vyvere (24) komen allebei uit Ieper en delen dezelfde passie voor auto’s. “We kennen elkaar al sinds het tweede middelbaar“, vertelt Louis. “Enkele jaren geleden richtte ik samen met Thomas en nog enkele vrienden een website en magazine rond auto’s op: AutoJunior.”

Ze wilden al langer de stap naar rally zetten. “Het idee zit al een jaar of vijf in ons hoofd”, pikt Thomas in. “Financieel is het niet te onderschatten. Dankzij een spaghetti-avond en paaseierenverkoop konden we een extraatje bijeenrapen. Als debutanten is het een grote uitdaging om sponsors te vinden. Niemand uit onze families zat al in de rallywereld, maar dat maakt het net boeiend. Het is een langetermijnproject waar we al een jaar voorbereiding hebben ingestoken en veel uit leerden. We willen dit de komende jaren verderzetten en volgend jaar opnieuw deelnemen.”

Complementair duo

Zondag is het na maanden voorbereiden eindelijk zover: hun vuurdoop in de shortrally van de Monteberg. “Voor veel teams is het een test richting de Rally van Ieper. Die rally is onze ultieme droom en dan liefst met een eigen auto. Als dat pas binnen 20 jaar kan, is dat voor ons ook goed”, aldus Thomas.

Thomas geeft de instructies aan piloot Louis. “We zijn heel complementair en ik weet dat Louis het liefst zelf rijdt en zenuwachtiger is als hij copiloot is”, lacht Thomas.

Ons doel is om ons te amuseren en uit te rijden“, gaat Louis verder. “De wagen is een Peugeot 106. We richtten ondertussen een tweede pagina op: AutoJunior Motorsport. Het is onder die vlag dat we de race rijden. We zullen zondag ook inzetten op onze sociale media. Bijna alles wat zich in de wagen afspeelt, zal worden gefilmd. Zo krijgen onze volgers en sponsors een kijkje achter de schermen.”

(AP)

Op 6 mei is er de Station Le Seau Shortrally van de Monteberg. De SR Monteberg is een evenement van vzw Superstage. Het is voor de tweede keer dat het als een shortrally verreden wordt. Er zijn twee klassementsproeven (KP’s). Na meer dan 40 edities als rallysprint, kreeg de wedstrijd vorig jaar een upgrade met een tweede KP. Naast de klassieke proef op de Monteberg voegde de organisatie met Busseboom een tweede KP aan het programma toe.

Hans Weijs Jr reed vorig jaar overtuigend naar de overwinning met zijn Ford Fiesta R5 voor de Mitsubishi’s van Piet en Sander van Hoof. Een volledig Nederlands podium.

Het nieuwe servicepark ligt in Westouter, waar het Rally HQ ondergebracht zal worden in zaal Corneblomme, langs de Poperingestraat 4. Na de verkenning, administratieve en technische keuring op zaterdag begint het echte werk zondagmorgen vanaf 8.30 uur. De deelnemers rijden vier keer de proef op de Monteberg (10,76 km) en moeten drie keer de proef Busseboom (8,47 km) afwerken. In totaal gaat het om een afstand van 68,45 km. De Montebergrally blijft voor veel teams de ideale voorbereidingswedstrijd voor de Renties Ypres Rally. (AP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.