Iben Hessels en Beau Deleu winnen Vlaamse tennistitel op Feest van de Jeugd

Redactie KW

Het Feest van de Jeugd, voor de 25ste keer in TC Forest Hills in Wommelgem, is een grootse tennishappening voor jonge talentvolle tennissers met ondermeer het Vlaams jeugdkampioenschap.

In totaal kwamen de voorbije dagen iets meer dan vijftien jonge tennissers uit West-Vlaamse clubs in actie. Iben Hessels (TC De Koddaert) en Beau Deleu waren de enige provinciegenoten die voor een Vlaamse titel konden zorgen. Iben (C+30/5), zoon van Karel Hessels, voorzitter van Horeca Brugge en Ommeland, was het sterkst in de reeks J11/3. Hij versloeg in de finale Luka Verhille (TC Zomergem) met 4/1 en 4/2. Beau (B-15/1) is afkomstig uit Gistel, maar traint en is aangesloten bij TC Maaseik. Zij versloeg in de finale haar clubgenote Ling Wagemans met 6/0 en 6/3.

Julien Vervaeke (TC De Koddaert) en Arthur Snoeckx (KTG Houtland) in J13/2 strandden in de halve finales. Net als Ilouna Aneca (Ostend TC) in M11/2, Maxim Ostyn (TC Yper) in J09/3, Louis Maurau (TC Brughia) en Diede Desimpelaere (TC Kortemark) in J11/1 en Sari Van Ham (Waregem Gaver TC) in M09/2.

In de topreeksen mogen de halve finalisten bij de -13 en -15-jarigen vanaf 20 september naar het Belgisch kampioenschap in Ukkel. In de jongere leeftijdscategorieën is een deelname aan het Feest van de Jeugd al een mooie kennismaking.

(ACR)