Ian Lodens uit Knokke-Heist wint Ju-Jitsu German Open

© (Foto ACR)

Het internationaal tornooi had plaats in het Duitse Gelsenkirchen. Ian Lodens (20) van Ippon Zwijndrecht nam er deel aan het Fighting System U21 in de categorie -62 kg.

Ian zijn broer Ryan Lodens kon aan deze wedstrijd niet deelnemen omwille van de voorbereidingstraining voor zijn zwarte band in karate. Na hevige kampen geraakte Ian Lodens in jiujitsu op de German Open tot in de finale die hij met veel overtuiging won. Ian werd begeleid door Fighting bondscoach Jimmy Wouters (JiJitsu Keerbergen). Het tornooi is een voorbereiding voor deelname aan het EK Jeugd, later deze maand, en WK senioren in november.

Zondag namen de broers Lodens deel aan het Vlaams kampioenschap karate. Zowel Ian als Ryan stonden in de categorie Junioren. Ryan wist zilver in kata te veroveren. Ian moest in de halve finale tegen de uiteindelijke winnaar de duimen leggen.