Hugo Derycke loopt Ronde van Vlaanderen he-le-maal uit

Hij heeft het gedaan. Hugo Derycke, de Avelgemse beroepspiloot, heeft na iets meer dan 38 uur lopen de finish van de Ronde van Vlaanderen bereikt. Tussen Loppem en Oudenaarde overleefde hij 264,9 kilometer en 19 hellingen op loopschoenen.

Ludo Depoortere (links) liep een heel stuk mee met Hugo Derycke. Hugo finishte zijn Ronde van Vlaanderen in iets meer dan 38 (!) uur. © Facebook

De Ronde van Vlaanderen uitlopen was de tiende en (voorlopig) laatste stunt in Hugo’s reeks van extreme, sportieve uitdagingen. Niet dat hij nooit eerder bovenmenselijke prestaties heeft geleverd, maar deze is toch echt uitzonderlijk. Hugo Derycke vertrok vrijdagmorgen om 7 uur aan de officiële start van de Ronde. Dag en nacht, door weer en wind liep hij door, vergezeld van een team begeleiders en vooruitgestuwd door zijn supporters.

Heel vaak liepen andere atleten naast hem mee. Zo liep Ludo Depoortere meer dan een marathon aan zijn zijde. Vanmorgenvroeg kreeg de Avelgemnaar dan het gezelschap van de duizenden wielertoeristen op het parcours van Vlaanderens Mooiste. Net geen 265 kilometer en over 19 hellingen, het volledige officiële traject die de profrenners morgen afleggen.

Aan de streep, in Oudenaarde, wachtte een team vol spanning en enthousiasme. Zij stonden vandaag met een standje waarin supporters en sympathisanten het Kinderkankerfonds konden steunen, het goede doel waarvoor Hugo deze helse tocht liep. Storten voor het Kinderkankerfonds kan nog steeds op het rekeningnummer BE31 2850 3053 8255 met vermelding van de mededeling: ‘Hugo loopt ronde’.

En of hij ze gelopen heeft.

(OV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.