Hoop voor Michael Obasuyi, pech voor Alexander Doom en klein mirakel voor Manon Depuydt op EK U23

© belga
Redactie KW

Op het beloften-EK atletiek in het Zweedse Gävle pakten de West-Vlamingen geen medailles, maar daar was ook een dosis pech mee gemoeid. Er vielen ook hoopgevende berichten te noteren.

Roeselarenaar Alexander Doom dacht door te stoten naar de finale van de 400 meter toen hij gediskwalificeerd werd nadat hij een voet buiten de baan zette. In de finale van de 4×400 meter had hij als eerste de stok doorgegeven, maar bij de volgende wissel ging het fout, Camille Snyders liet de stok vallen en dus waren alle medaillekansen gefnuikt.

Michael Obasuyi uit Oostende was al blij deel te kunnen nemen, hij kampte immers al flinke tijd met een heupblessure. Maar hij haalde de finale, werd daarin vijfde, maar op amper vier hondersten van de zilveren plak. Een close finish dus.

Manon Depuydt (De Haan) sukkelde met zware maagklachten, twijfelde of ze wel zou starten aan de halve finale, maar kon uiteindelijk de finale halen en daar beslag leggen op de zevende plaats.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten