Hoogspringer Emile Verdonck kroont zich tot Belgisch indoorkampioen

Redactie KW

Zaterdag vonden de Belgische kampioenschappen indooratletiek plaats in de Gentse Topsporthal. Er waren titels voor onder meer Emile Verdonck in het hoogspringen en Philip Milanov in het kogelstoten.

West-Vlamingen haalden bij BK-indoor atletiek in Gent 5 van de 25 titels. Dat was het beste resultaat van de eeuw. Philip Milanov, pas donderdag terug van 3 weken stage op het zonnige Tenerife, verlengde zijn titel bij het kogelstoten. Hij gooide het gewicht van 7,260 kg 17m42 ver. Dat was ruim één meter verder dan zilveren Jarno Waegemans (16m11). De 25-jarige Bruggeling, die vorig jaar tweede werd bij het EK discuswerpen, bleef 18 cm van zijn record, dat hij neerzette in 2015.

Voor het eerst goud

Vier West-Vlamingen stonden voor het eerst op het hoogste trapje van een BK-indoor alle categorieën. Annelies Sarrazin (FLAC) won de inleidende 3000 m snelwandelen. Zij viel bij de Vlaamse titelstrijd uit met 3 gele kaarten. Deze keer wandelde de 35-jarige Ieperse de slotronde met de rem op om het bij 2 gele kaarten te houden. West-Vlaanderen scoorde erg sterk in de vlakke spurt. Zo verwees Manon Depuydt bij de 60 m net als bij de Vlaamse titelstrijd naamgenote Orphée Depuydt naar het zilver. Manon uit De Haan bracht haar besttijd op 7″44. Lien Huyghebaert bleef met 7″50 in 2005 wel West-Vlaams recordhoudster. Manon is sinds eind 2015 aangesloten bij het Oost-Vlaamse Meetjesland. Toch dreigt het provinciaal record dit seizoen te sneuvelen. Orphée Depuydt, lid van het Torhoutse Houtland, strandde als 2de met 7″51. De 21-jarige studente uit Beveren aan de IJzer neemt het komend weekend bij het BK-studenten opnieuw op tegen 3 jaar jongere Manon Depuydt. Hanne Claus, 4de van de 60 m met 7″72, verbaasde bij de 200 m als 2de met een provinciaal juniorrecord. Meer nog : de 17-jarige Ardooise verbeterde zich van 24″78 tot 24″22 en strandde op amper honderste van het West-Vlaams record alle categorieën van Sarah Rutjens. Roeselarenaar Alexander Room (AVR) dook in de laatste rechte van de 400 m uit het spoor van lijstaanvoerder Michael Rossaert en won met 48″21.

Hoogspringen

Emile Verdonck veroverde na de Vlaamse titel van het hoogspringen ook het BK-goud en dat telkens met 2m15. Deze keer echt nodig: de Kortrijkse student had in tegenstelling tot Brusselaar Lois Makena 2 pogingen nodig op 2m13 en stond op dat moment 2de. Emile jaagt op de norm voor het EK-beloften, die op 2m18 staat. Leffingse Céline Roelens haalde bij de 800 m met 2’13″64 zilver. Enkel eerstejaarsjuniores stonden op dat podium.

Hoogspringer Emile Verdonck kroont zich tot Belgisch indoorkampioen
© BELGA

(HVB – foto’s Belga/HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier