Hoe presteerden de West-Vlaamse motorcrossers in Galmaarden?

Jenthe Vancompernolle (Esen-Diksmuide) werd dubbele reekswinnaar bij de Nieuwelingen 250/500cc. © Foto Coghe
Redactie KW

De Motorcross Liefhebbersbond was op 14 april te gast in Vlaams-Brabant op het hellend circuit in Galmaarden. Met 330 piloten die achter het starthekken verschenen mocht men zeker niet klagen, alleen de koude wind speelde de vele toeschouwers wat parten. Voor groep B met o.a. de Internationalen, Juniors en Nationalen 500cc, stonden de eerste proeven voor het Belgisch Kampioenschap op het programma.

Met 31 Internationalen aan de start was het drummen achter het starthekken. Het podium bij de 500cc werd gevuld door Ken De Dijcker met dubbele reekszege, tweede werd kampioen David Segers en derde Wietse Brackman. Torpjurn Van Hoe en Mattis Meersschout vervolledigden de top vijf. Bij de Internationalen 250cc waren de bloemen voor Jurgen Wybo (St.El.Winkel-Lichtervelde) met dubbele reekszege en een tweede plaats voor Tim Vandriessche (Menen). Greg Demeulemeester (Kerckhove) werd dubbele reekswinnaar bij de Inters Open B en Damon Tanghe (Ooigem) tweede in de eindstand met de tweede en vierde plaats.

Jenthe Vancompernolle (Esen-Diksmuide)werd dubbele reekswinnaar bij de Nieuwelingen 250/500cc (19-24 jaar) en eindwinnaar. Zelfde exploot van Cisse Haelewyn (Lichtervelde) bij de Nieuwelingen A Open (24-28 jaar), en de derde eindstek voor Jonas Vandamme (Beernem) met de derde en vierde plaatsen.

Gerdy Bouton (Zuidschote) klokte af op de tweede plaats en als reekswinnaar bij de Nieuwelingen B (28-41 jaar) en mocht daarmee op het hoogste schavotje als eindwinnaar. Jens Zutterman (Ieper) was tweede in totaal met de vierde en tweede plaatsen. Xavier Degeldere (Ingelmunster) mocht naar de hulde als tweede bij de Nieuwelingen C (+41 jaar) met de tweede en derde plaatsen.

Nata Van Tatenhove (Zwevezele) was andermaal de beste bij de Beloften (14-19 jaar) met dubbele reekszege. Lauclin Demeulenaere (Zuidschote) legde beslag op de derde eindstek bij de Beloften met de derde en tweede plaatsen. Avo Tack (Oostrozebeke) dubbele reeks- en eindwinnaar bij de Junioren 250cc.

Emilio Vannieuwenhuyse (Lichtervelde) derde in eindstand bij de Nationalen 250cc met de vierde en tweede plaatsen. Jamy Carron (Tielt) dubbele reeks- en eindwinnaar bij de Junioren 500cc.

Heel wat pech bij de Zijspannen

Het werd een pechdag voor heel wat zijspanrijders, ondermeer voor Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) toen ze in de eerste reeks aan de leiding kwamen en uitgeschakeld met mechanische problemen, zij schreven de tweede manche op hun naam. Arne De Meulemeester – Michael Dhondt (Meulebeke-Ardooie) in de eerste manche te voet gesteld na kopstart en lange tijd aan de leiding te hebben gereden, zij werden tweede in de slotmanche. Daen Valcke – Robbe De Veene (Oostrozebeke-Kachtem) werden tweede in de eerste reeks en moesten ook al terug rennerspark na de tweede ronde met weigering van de motor in de slotmanche.

Bert Soetaert – Gianni Dhondt (Oostrozebeke) werden eindwinnaar bij de Zijspan A met reekszege en vijfde plaats. Kenneth Dierckens – Joey Valcke (Tielt-Oostrozebeke) werden tweede in groep A met dubbele derde plaats en één seconde verschil van de winnaars. Ruben Galle – Stijn De Vijlder (Ingelmunster) mochten mee op het podium als derde in groep A met de vijfde en vierde plaatsen.

Colleen Van Troys – Simon Dinneweth (Meulebeke-Ruiselede) werden eindwinnaar bij de Zijspan B met dubbele derde plaats. Jan Ampe – Nzelo Hoste (Oostrozebeke) mochten mee op de foto als tweede B’s in de eindstand.

(GuidoA. – foto G.Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier