Hockeyer Arthur De Sloover uit Kortrijk is UA-topsporter van het jaar

© BELGA
Redactie KW

Arthur De Sloover, hockeyspeler bij de Red Lions en student Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen, heeft dinsdag de ‘Ererector Francis Van Loon Award’ gewonnen. Met die prijs viert de UA de atleet met de meest verdienstelijke sportprestatie in combinatie met zijn of haar studie.

Arthur De Sloover haalde het van team- en studiegenoot Alexander Hendrickx en kogelstootbelofte en fysicastudent Matthias Quintelier.

Aan de Antwerpse universiteit dienden 93 studenten dit academiejaar al een aanvraag voor een topsportstatuut in, 88 van hen kregen het ook. Dat is een stijging van 25 procent tegenover vorig academiejaar. De meeste topsporters zitten op de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen (32), voor de Faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen (16) en de Faculteit Wetenschappen (11).

ockey is dit academiejaar de meest populaire sport onder UA-studenten met een topsportstatuut. In totaal zijn de topsportstudenten in 24 sporten actief. Na het hockey, met 16 sporters, volgen zwemmen (12), voetbal (9), atletiek en korfbal (beide 7).

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier