Hockeyclub HC Sporkin Westkust trainde voor het eerst na de lockdown

© (Foto MVQ)
Redactie KW

Hockeyclub HC Sporkin Westkust bleef noodgedwongen 2 maanden in haar kot, maar kon eindelijk weer opnieuw beginnen trainen.

En iedereen kijkt uit naar de nieuwe locatie in sportpark Hazebeek Oostduinkerke, waar de werken aan het nieuwe hockeyterrein ook zijn begonnen. De spelers hopen dat alles volgens plan verloopt en dat in de loop van september 2020 het kunstgras-waterveld en het clubhuis in Oostduinkerke in gebruik zullen kunnen nemen. De voorbereidende bodemstudies en het archeologisch onderzoek van de voorbije maanden zijn afgerond.

Nathalie Jacob, voorzitter van HC Sporkin Westkust en penningmeester Johan Decadt kijken ernaar uit, en hebben nog meer nieuws: “De club zal ook van naam veranderen. HC Sporkin Westkust en wordt HC Koksijde. De clubkleuren blijven blauw, met een nieuw logo dat verwijst naar de nabijheid van de zee. Dinsdagavond kon onze hockeyclub voor het eerst weer trainen na de lockdown. Dat gebeurde op het ‘oude’ kunstgrasterrein Will Turasportpark in Veurne. We herstarten de trainingen gefaseerd: de eerste training was enkel voor de volwassenen, in kleine groep, met de nodige discipline. Volgende week dinsdag is het de beurt aan de U16 en U19 (jongens en meisjes) waarvan de meesten competitie spelen. De competitie is echter definitief stopgezet op 7 maart. Binnen 14 dagen trainen de jongsten, onze jeugd U14 en de 7- tot 12-jarigen. De trainingen zijn korter en in kleine groepen, zodat er voldoende ruimte is voor social distancy. De Vlaamse Hockeyliga raadt een minimum afstand van 5 meter aan tijdens het trainen, en heeft nog een hele reeks andere maatregelen. De trainingen lopen alvast tot en met 30 juni, ruim 2 weken langer dan vorige jaren.”

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier