Het Oostends Loopcriterium gaat van start

Redactie KW

Ondanks de regen aan de kust mocht de organisator van de Corrida van Sas-Slijkens, de Oostendse Roeiclub KRNSO, toch meer dan 380 deelnemers inschrijven voor hun 55ste editie, meteen de oudste loopwedstrijd in Oostende en de eerste wedstrijd van het Oostends Loopcriterium 2017.

Na de jeugdwedstrijden met een 25-tal deelnemers gingen de jogging (3,7 km) en de prestatieloop (7,4 km) van start met veel criterium-debutanten. De zege bij de dames ging naar Nathalie Pluvier uit Jabbeke en bij de heren naar Tim Soenens uit Pittem.

Tim Soenens, 32 en lid van AV Molenland, was de grote uitblinker van de corrida. In de eerste ronde demarreerde hij weg van de concurrenten en na één ronde had hij al een grote voorsprong op de jonge Thomas Dekeyzer (Jabbeke) en Alexander Eggerick (Pittem). Paul De Zutter (Brugge), Alain Geerts (Impe), Wim Vlieghe (Roeselare) en Glenn Vermander Dadizele) volgden al op een halve minuut. In de tweede ronde ging Soenens door op zijn elan. Hij finishte na 24’03 en had daarmee 38 seconden voorsprong op Thomas Dekeyzer en 52 seconden op dorpsgenoot Eggerick. Paul De Zutter en Wim Vlieghe maakten de top vijf compleet.

Bij de dames leverde veterane Nathalie Pluvier (43 en lid van De Molenlopers Bekegem) een sterke prestatie. Ze finishte nog net in de top 50, in 29’29”, zeven seconden sneller dan de 16-jarige Lien Duthoit (Meulebeke). Derde werd veterane Carline Deseyn (50) uit Deerlijk. De volgende wedstrijd die in aanmerking komt voor het Oostends Loopcriterium is Oostende-Brugge Ten Miles, op 5 maart.

(FRO – foto FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.