“Het moest er eens van komen”

Nico Denys komt met zijn Renault Clio R3 uit in groep M. (foto DM)
Redactie KW

Na 13 jaar regionale wedstrijden te rijden proeft Nico Denys dit jaar pas voor het eerst van de Ieperse rally. De Clio-rijder gaat de uitdaging aan samen met zijn zoon Damon.

Nico Denys is een vertrouwd gezicht in VAS-wedstrijden. Nadat hij met een Renault Clio Ragnotti geregeld overwinningen pakte bij de standaardwagens, schakelde hij twee jaar geleden over naar een Clio R3. “Over de auto ben ik ondertussen tevreden, maar dat ben ik nog niet helemaal over mezelf”, vertelt de 45-jarige Reningelstnaar. “Ik weet niet goed hoe het komt, maar ik zit nog niet op hetzelfde niveau ermee als de vorige auto. Wellicht heb ik gewoon een tekort aan wedstrijdritme. Omdat het seizoen vooral in het teken van Ieper staat, reden we dit jaar ook enkel nog maar de Rally van de Monteberg. Ik had nog graag de Rally van Wervik gereden maar die viel toch iets te dicht.”

Voor Denys wordt het na lang twijfelen zijn allereerste deelname in Ieper. “Na dertien jaar actief te zijn in de rallysport moest het er eens van komen. Ik heb om verschillende redenen lang gewacht. Budgettair gezien is Ieper natuurlijk een dure rally, want voor die prijs kun je zeker drie grote regionale wedstrijden rijden. Ook de voorbereiding neemt heel wat tijd in beslag. Je moet een hele week verlof nemen om te verkennen en met mijn job als vrachtwagenchauffeur is dat niet zo gemakkelijk. Het is wel leuk dat ik met mijn zoon Damon als copiloot kan rijden. Ook voor hem wordt dit een hele belevenis.”

Geen risico’s

De Renault-piloot heeft geen specifiek eindresultaat in gedachten. “Ik heb eigenlijk geen idee waar we zullen terechtkomen in het klassement. We zullen van start gaan op het ritme van de Monteberg en geen onnodige risico’s nemen. Meteen erin vliegen is uit den boze in elk geval. Op vrijdagavond zullen we al heel wat wijzer zijn en hopelijk kunnen we zaterdag verder opschuiven. In onze groep M had ik wat meer tegenstanders verwacht, maar ik ben wel blij dat Jeroen Catelin, tegen wie ik vroeger nog streed met de Saxo, ook van de partij zal zijn met zijn Clio. Ik kijk in elk geval uit naar de snelle opeenvolging van lange proeven. Voor de vele diepe coupures en lek rijden wordt het dan weer opletten. We zullen in elk geval een pak ervaring rijker zijn”, aldus Nico.

(JDH)