“Het is een uniek concept”

Terwijl mama Julie (helemaal rechts) hevig supporterde, namen papa Koen en dochter Emma deel aan de Sandman Race. © (Foto DS)
Redactie KW

De vierde editie van de Sandman Race in De Panne was een succes over de ganse lijn.

Niet in het bijzonder door de vele inschrijvingen, maar ook de weergoden waren de organisatoren en de atleten bijzonder gunstig gezind. De zon scheen vrolijk wanneer de start gegeven werd. De lach stond ook op het gezicht van Romeo Glorie, één van organisatoren, te lezen. “Ons project Sandman Events wordt blijkbaar door heel wat sportfanaten erg gesmaakt. Na een topeditie vorig jaar, was het dit jaar volledig uitverkocht. Het parcours kan maximum 250 fietsen aan door de vele singel tracks in het Calmeynbos. Daarom hadden wij de inschrijvingen afgesloten op 250 inschrijvingen. Hiervan waren er 15 trio’s, 10 duo’s en de rest was individueel. In het totaal gingen dus zo’n 300 atleten aan de slag op onze Sandman Race.”

Waarom kent dit evenement zo’n succes? “Cross duatlon of Cross triatlon met parcours in de Noordzee, over strand, door duinen en het Calmeynbos. Welke atleet droomt hier niet van?” zegt Romeo. De Sandman Race is een uniek concept waarbij gekozen kan worden uit een duatlon of een triatlon op hetzelfde parcours. Er is de keuze tussen een Light en een XL-versie. De start voor alle disciplines wordt gezamenlijk gegeven. Een duatlon Light van 2,5 km lopen, 18 km mountainbike en 6,25 km lopen of een XL an 6,25 km open, 36 km mountainbike en 12,5 km lopen. Individueel of in duo. Een triatlon kan ook maar dan moeten de atleten 500 meter zwemmen, 18 km mountainbiken en 6,25 km lopen. Of ze kiezen voor een XL: 1000 meter zwemmen, 36 km mountainbiken en 12,5 km lopen.” Een heel groot succes dus. Uniek was ook dat er voor de eerste keer een Kids Run georganiseerd werd.

(DS – Foto DS)