Hertveldt en Stieperaere zegevieren in Hazegrasloop

Het podium van de Hazegrasloop bij de dames met Heide Hertveldt als winnaar. © FR
Redactie KW

Ondanks de drukke Paasdagen mochten de organisatoren van de Wijkloop Hazegras maar liefst 299 atleten inschrijven. Bij de dames won Heide Hertveldt. Bij de heren ging de overwinning naar Davy Stieperaere.

De Hazegrasloop wordt georganiseerd door de Wijkwerking Hazegras in samenwerking met het Oostends loopcriterium. Ondanks het Paasweekend kwamen toch liefst 299 atleten aan de start.

De dames moesten twee ronden, goed voor 7 kilometer, lopen. De wedstrijd bij de dames werd zoals verwacht gedomineerd door veterane Heidi Hertveldt, die na de eerste ronde honderd meter voorsprong had op Trui Depondt (Oostende) en Lies Deruddere (Wevelgem). Hertveldt slaagde erin haar bonus haar bonus tot op de streep te behouden en won met een kwart minuut voorsprong op Depondt. Deruddere eindigde derde op een halve minuut.

Bij de heren, die 10,5 kilometer moesten afleggen, zorgde het trio Davy Stieperaere (Wevelgem), Jetro Vanhecke (Oostende) en Jimmy Bultinck (Aartrijke) voor de eerste afscheiding. Stieperaere, zes keer eindwinnaar van het criterium bij de seniores, zette nog een tandje bij en ging op de solotoer. Hij liep de 10,5 km in 31’49”. Een ontgoochelde Jetro Vanhecke, eindigde tweede, op ruim een halve minuut. Misha Declerck liep in de finale nog voorbij zijn dorpsgenoot, Jimmy Bultinck, en werd mooi derde. Bij de heren 5 (+65), die met 7 kilometer de zelfde afstand als de dames liepen, won Oostendenaar Marc Deweert, voor Willy Lefevere (Oostende).

De volgende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium is de Hermesloop op vrijdag 17 april, start en aankomst op het BLOSO-stadion, Jozef Verhelle in Oostende.

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.