Hertveldt en Stieperaere aan het feest in Oostends Loopcriterium

Het podium bij de dames. © FRO
Redactie KW

Heidi Hertveldt en Davy Stieperaere pakten woensdagavond de zeges in ‘Rond De Nieuwe Koerswijk’.

Rond De Nieuwe Koerswijk, de veertiende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium, kreeg 53 kinderen aan de start voor de jeugdloop en 290 deelnemers voor de prestatielopers. Het was meteen een nieuw record voor de organisatoren van VOK. Winnaars van de wedstrijd waren Heidi Hertveldt en Davy Stieperaere.

Davy Stieperaere heer en meester

Bij de heren kon niemand het strakke tempo van Davy Stieperaere volgen. Na de eerste ronde had hij al een halve minuut voorsprong op het Hermes-duo, Carl Degraeve en Kristof Van Rooy. Ook in de tweede en de derde ronde bleef Stieperaere verder uitlopen. Hij liep de drie ronden in 29’50”, meer dan één minuut sneller dan Degrave. Van Rooy had bijna twee minuten achterstand. De andere ereplaatsen waren voor Alain Geerts (Impe), Johan Olivier (Koekelare), Gunther Laenens (Bredene) en Luc Deketelaere (Gistel).

De dames moesten 6 km lopen. Heidi Hertveldt (Oostende) had geen tegenstand en liep de twee ronden in 22’39”, een halve minuut sneller dan Lies Deruddere (Wevelgem). Fabienne Strubbe (Oudenburg) pakte de derde plaats, voor Sophie Tuttens (Meulebeke) en Maté Maes (Oostende). Hertveldt verstevigt haar leidersplaats in de tussenstand van het individueel klassement bij de dames en kan de eindzege niet meer mislopen.

De volgende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium is de 31ste Dwars door het Westerkwartier, op 18 september.

(FRO)