Hermes Oostende behaalt derde plaats op internationaal toernooi van Frasnes

FINALE PLAY-OFFS - WEDSTRIJD 3 VC HERMES OOSTENDE - ASTERIX AVO Nina Coolman wordt afgeblokt door Marlies Janssens en Paula Boonstra © VDB
Redactie KW

Dankzij een 3-1-overwinning tegen Asterix Avo Beveren in de kleine finale eindigde Hermes Rekkenshop Oostende op de derde plaats van het internationaal toernooi van Frasnes. Van de zes deelnemers waren er vier landskampioenen.

Elke deelnemer aan dit tornooi speelde drie kwalificatiewedstrijden. Hermes verloor met 2-3 tegen Olomouc en met 1-3 tegen Mulhouse. Daarop volgde een 3-0-zege tegen Engelholms. De zes gewonnen sets gaven hen het recht om tegen Asterix Avo Beveren om de derde plaats te strijden. Alhoewel het uiteraard nog voorbereidingsmatchen zijn, hoefden de landskampioen en de bekerwinnaar van ons land geen extra motivatie voor deze match. Beide teams speelden op het scherp van de snee dit duel dat rechtstreeks op de Waalse regionale tv-zender Notélé uitgezonden werd.

De groen-gelen konden geen beroep doen op Angie Bland (teenbreuk) en Sofie Van Acker (uit voorzorg wegens overbelasting). Zo pakte Hermes in het midden met het onuitgegeven duo Kaat De Boeck-Maureen Van der Woude uit. Jitse Verbinnen veegde de vroege 2-8- en 10-16-achterstand in de initiële set uit met knappe opslagreeksen: 21-18 en 25-22. In set twee was de score omgekeerd: 22-25. Hermes won het derde bedrijf met 25-18. Jasmien Biebauw verdeelde het spel heel goed. Serverend was Hermes heel goed bij de les. Blokkerend kon het misschien nog wat beter. Maureen van der Woude viel lekker efficiënt aan. In de vierde set kenden de speelsters van coach Frederik De Veylder geen genade: 8-5, 16-9, 21-14 en uiteindelijk 25-14.

Amber De Tant, receptioneel en verdedigend heel goed, werd verkozen tot beste libero van het tornooi. Eveneens zorgde ze voor veel tweede-kansen en derde-kansen die haar ploegmaats graag afwerkten. Mulhouse won de finale van het toernooi tegen Sliedrecht. (P.R.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier