Het was ook een bijzonder fraai en leuk Lenteweertje wat heel veel volk op de been bracht. Het zag er echter al voor de wedstrijd heel goed uit want er waren meer dan 50 voorinschrijvingen wat een groot deelnemersveld beloofde. Uiteindelijk waren er 500 deelnemers verspreid over de jogging en de prestigeloop die open stond voor aangeslotenen en niet-aangeslotenen.

Ook de jeugd kwam massaal naar de Brigandsloop afgezakt. We merkten ook een grote delegatie van atleten van Molenland en ook het Ingelmunsters bedrijf Momument bracht een sterke delegatie aan de start. Uiteindelijk was het uitkijken naar de nieuwe winnaar van de prestigeloop. En ook hier Ingelmunster boven want het was de zoon van atletiekman Frans Vandermeersch , Henk Vandermeersch(41 jaar) die het vlot haalde voor Stefaan Tanghe uit Beernem.

"Ik lag al enkele jaren stil maar vijf jaar terug nam ik de draad weer op. Ik ben nu lid van de Roeselaarse club AVR en woon nu ook in Roeselare. Mijn voorkeur gaat uit naar de winter crossen maar in de zomer loop ik ook op de piste. Het spreekt voor zich dat ik super contant ben om hier in mijn geboortedorp te kunnen winnen."

(CLY-foto Julien CLY)

Het was ook een bijzonder fraai en leuk Lenteweertje wat heel veel volk op de been bracht. Het zag er echter al voor de wedstrijd heel goed uit want er waren meer dan 50 voorinschrijvingen wat een groot deelnemersveld beloofde. Uiteindelijk waren er 500 deelnemers verspreid over de jogging en de prestigeloop die open stond voor aangeslotenen en niet-aangeslotenen. Ook de jeugd kwam massaal naar de Brigandsloop afgezakt. We merkten ook een grote delegatie van atleten van Molenland en ook het Ingelmunsters bedrijf Momument bracht een sterke delegatie aan de start. Uiteindelijk was het uitkijken naar de nieuwe winnaar van de prestigeloop. En ook hier Ingelmunster boven want het was de zoon van atletiekman Frans Vandermeersch , Henk Vandermeersch(41 jaar) die het vlot haalde voor Stefaan Tanghe uit Beernem. "Ik lag al enkele jaren stil maar vijf jaar terug nam ik de draad weer op. Ik ben nu lid van de Roeselaarse club AVR en woon nu ook in Roeselare. Mijn voorkeur gaat uit naar de winter crossen maar in de zomer loop ik ook op de piste. Het spreekt voor zich dat ik super contant ben om hier in mijn geboortedorp te kunnen winnen."(CLY-foto Julien CLY)