Henk Vandermeersch en Lieze Eecloo zegevieren in Hulste

Henk Vandermeersch (midden) won voor Andy Vanhaelewyn en Emiel Vervaecke. © ELD
Redactie KW

Ruim driehonderd deelnemers, een record, kwamen vrijdagavond afgezakt naar Hulste om er deel te nemen aan de negende Oud Gemeentehuisloop, de vierde wedstrijd van het Harelbeeks Joggingcriterium.

De hoofdwedstrijd over 10,6 kilometer werd volledig gedomineerd door Henk Vandermeersch (AVR). De atleet uit Roeselare liet de tegenstand meteen achter zich en zegevierde met ruime voorsprong voor Andy Vanhaelewyn. Emiel Vervaecke vervolledigde de top drie. Bij de dames was geen kruit gewassen tegen de Harelbeekse Lieze Eecloo. Gudrun Declercq werd tweede voor Veronique Timmerman.

De jogging over 5,6 kilometer was een kolfje naar de hand van Niels Piccavet uit Rumbeke. Hij haalde het voor Lohran Baillievier. Robbe Santens mocht mee het podium op. Bij de dames gingen de zegebloemen naar Audrey Goesaert uit Harelbeke. Hilde Hendrickx werd even later tweede gevolgd door Isabel Vermeulen. Miro Verledens was de beste voor eigen publiek op de 2,65 kilometer. Tweede werd Emiel Stragier, Dustin Deboever werd knap derde. Aicha Ballekens duldde geen tegenstand bij de meisjes. In haar achtertuin haalde ze het voor Lisa Duponselle en Merel Angillis.

(ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.