Henk Vandermeersch en Lies Deruddere winnen Daiselrun

© ©2019 Jan STRAGIER
Redactie KW

KAVR-atleet Henk Vandermeersch bij de heren en Lies Deruddere (Dapalo) bij de vrouwen wonnen de achtste editie van de Daiselrun, een stratenloop over 11 km in een organisatie van atletiekclub Dapalo uit Dadizele.

Voor die achtste editie werd er uitgeweken naar Slypskapelle en daar werd een parcours uitgetekend dat iets minder zwaar lag dan op de Bakkerhoek maar ook gevarieerder was met een stuk onverhard. Met in totaal ruim vierhonderd deelnemers werd het meteen ook een topeditie. “De jeugdreeksen waren drukker bezet dan vorig jaar, in de jogging over één ronde of 3,6 km kregen wij 111 deelnemers, de Daiselrun zelf die over drie ronden of 11 km liep kreeg in totaal dames en heren samen 211 deelnemers aan de startlijn”, vat organisator Kevin Degraeve het succes van deze achtste editie samen.

In de jogging passeerde Louis Vermeulen als eerste de aankomstlijn gevolgd door Robin Catteeuw en Tom Vandenbussche. Valerie Nollet van Dapalo werd 24ste en eerste dame voor Philine Kesteloot ook al van de organiserende club.

De Daiselrun zelf stond open voor zowel aangeslotenen bij de VAL als niet-aangeslotenen of recreatieve lopers. Henk Vandermeersch domineerde daarin en liep al van in de eerste ronde omzeggens alleen op kop om in 36’29 winnaar te worden voor Whytic Priem (37’06”) en Kobe Withouck (37’24”) van Dapalo die in de laatste ronde een forse inspanning deed en van de tiende plaats naar het podium oprukte.

Henk Vandermeersch werd ook reekswinnaar in de leeftijdscategorie 31j-45j voor Stijn Dhaenekindt van Sodibrug en Kasper Lagae. Whytic Priem was eerste in de jongste categorie tot 30 jaar voor Kobe Withouck van Dapalo en Thibault Nelis. Philip Vanclooster werd 17de en eerste M3-atleet of 45-plusser.

Lies Deruddere van Dapalo werd reekswinnares in de leeftijdscategorie 31j-45j, Tessa De Schipper van KKS was 49ste en primus in de jongste leeftijdscategorie, Isabel Vermeulen van AB Marke werd de winnares bij de 45-plussers.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier