Heel wat West-Vlaamse successen op MCLB

Sunny Desintebin in actie. © (Foto Coghe)
Redactie KW

MCLB was op zondag 26 augustus te gast in het Oost-Vlaamse Hundelgem-Zwalm. Daar stonden voor enkele categoriën de voorlaatste proeven voor het B.K. op het programma, zoals voor de Quads, Internationalen en Zijspannen. Liefst tien West-Vlaamse solorijders mochten met de bloemen huiswaarts, en ook bij de Zijspannen was het alweer West aan de eer.

Julie Vandevelde uit Desselgem was alweer heel knap bezig in de voorlaatste proef voor het Belgisch Kampioenschap met de volle buit waarmee de jonge dame nu zeker is van een nieuwe titel. Samen met de Nieuwelingen B kwam zij als tweede en reekswinnaar door de finish, met dubbele reekszege bij de Dames en eindzege. Bij deze Dames was de derde podiumplaats voor Celien Dewulf (Jabbeke) met de tweede en de derde plek.

Davy Dury (Ieper)pakte ook weer heel sterk uit met dubbele reeks- en eindzege.

Dieter Debaets (Stacegem) schreef de eerste reeks op zijn naam bij de Nieuwelingen mx1 en werd tweede in de slotmanche, goed voor de eindzege en de bloemen. Gilles Gesquiere (Adinkerke) kwam in de eerste reeks als vierde onder de geblokte vlag en schreef de tweede manche op zijn naam, en was daarmee tweede in de eindstand. De derde podiumplaats bij deze Nieuwelingen mx1 was weggelegd voor Jonas Vandamme (Beernem) met de tweede en vijfde plaatsen.

Nate Van Tatenhove (Zwevezele) werd dubbelwinnaar bij de Beloften mx2.

Michael Coopman (Oostkamp) was ook sterk bezig bij de Juniors mx1 met dubbele reeks- en eindzege. Karel Vanhaecke (Oostkamp) mocht mee naar de hulde als derde bij de Juniors mx1 met de zesde en derde plaatsen.

Jonas Dockx (Diksmuide) zet zijn zegereeks verder bij de Nationalen mx1, hij schreef beide reeksen op zijn naam. Emilio Vannieuwenhuyze (Lichtervelde) werd tweede in totaal bij de Nationalen mx2, hij won de eerste reeks en leek op weg naar nieuw succes in de tweede heat tot hij een slippertje maakte en vrede moest nemen met de derde plaats.

Christophe Hempte (Spiere-Helkijn) nieuwe dubbelzege bij de Masters, met dubbele tweede plaats voor Erwin Van Tatenhove (Zwevezle), en dubbele derde plaats voor Kristof Calus (Heestert) meteen de mannen van het podium.

Mattis Meersschout (Wingene) was knap bezig bij de Internationalen mx2 tussen de A-rijders. Hij legde beslag op de vierde en vijfde plaatsen als reekswinnaar mx2 en de eindzege. Jerome Biets (Jabbeke) werd derde bij de Internationalen mx2 met dubbele derde plaats. Jurgen Wybo (Sint Eloois Winkel – Lichtervelde) kwam aan de start bij de Internationalen mx2 ondanks een gebroken vinger opgelopen de week voordien. Hij werd vierde in beide reeksen en behoudt daarmee net 40 punten voorsprong in het B.K. met de finale in Pamel op 16 september.

Xavier Degeldere (Ingelmunster) werd tweede in de eindstand bij de Nieuwelingen B met de vijfde en derde plaatsen.

Sunny Desintebin uit Zonnebeke is zeker van de nationale driekleur bij de Quads A met een voorsprong van 53 punten, met maximum van 50 te behalen in de finale op 16 september in Pamel. Sunny won beide reeksen na een harde strijd tegen zijn naaste opponent Dorano Plevoets en mocht met de hulde op het hoogste schavotje met de bloemen en de grootste beker.

Bert Bintein (Izegem) mocht ook op het hoogste schavotje met de hulde als winnaar bij de Quads B met dubbele reekszege.

Zijspannen

Bert Soetaert – Eduard Soenens (Oostrozebeke-Meulebeke) zijn zo goed als zeker van de nationale titel bij de Zijspannen A met bonus van 48 punten op hun naaste achtervolger. Zij schreven de eerste reeks op hun naam na kopstart en ruime voorsprong. In de tweede manche harde strijd voor de reekszege die ze net niet haalden na kopstart en tot in de laatste ronde aan de leiding gereden te hebben en vrede moeten nemen met de tweede plaats, maar toch de eindzege groep A.

Kenneth Dierckens – Gianni Dhondt (Tielt-Deinze) moesten vrede nemen met de tweede eindstek, zij werden tweede in de eerste reeks en wonnen de tweede manche op de valreep en tweede in de eindstand A. In de stand B.K. staan ze tweede op 48 punten en vier meer dan hun concurenten Yens Delmotte – Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) die in beide reeksen als derde onder de geblokte vlag kwamen.

Daen Valcke – Robbe De Veene (Oostrozebeke-Kachtem) kwamen in beide reeksen als vierde en reekswinnaar groep B door de finish en mochten met de hulde dan ook op het hoogste schavotje. Sven Siongers – Joey Valcke (Wijgmaal-Oostrozebeke) werden dubbel vijfde, als dubbel tweede B afgevlagd en tweede in de eindstand.

Kelly en Niki Debruyne (Oostrozebeke-Meulebeke) mochten mee naar de hulde bij de Zijspannen B, ze legden beslag op een dubbele zesde plaats algemeen als dubbel derde B’s. In de stand B.K. blijven broer en zus Debruyne aan de leiding met voorsprong van 19 punten op Siongers en 21 op Daen Valcke.

Volgende afspraak zondag 2 september in het Oost-Vlaamse Zegelsem met de voorlaatste proeven voor het B.K. voor Nieuwelingen Open en mx2, Beloften mx2, en de Juniors en Nationalen mx2 en mx1.

(GA – Foto Coghe)