Heel wat West-Vlaams succes op MCLB-motorcross in Oosteeklo

MATTIS MEERSSCHOUT, winnaar bij de internationalen 250 cc. © Foto Coghe

De motorcrossers MCLB waren op 24 maart te gast in het Oost-Vlaamse Oosteeklo, waar ze met 320 in totaal achter het starthekken stonden in een lekker lenteweertje. Het parcours lag er mooi moddervrij bij, een zanderig circuit met op de duur heel wat diepe sporen, zodat het een zware karwei werd.

Nate Van Tatenhove met dubbele reekszege

De jongeman uit Zwevezele domineerde van start tot finish bij de beloften, de jeugd tussen 14 en 19 jaar. Hij schreef beide reeksen op zijn naam met ruime voorsprong.

Cisse Haelewyn (Lichtervelde) mocht met de hulde ook op het hoogste schavotje als winnaar bij de Nieuwelingen A, een grote groep rijders tussen 19 en 24 jaar. Cisse kwam als winnaar door de finish in de eerste reeks, en in de tweede manche had hij genoeg aan de zesde plaats voor eindwinst.

Xavier Degeldere (Ingelmunster) werd als derde en tweede afgevlagd na twee knappe races bij de Nieuwelingen C, de ‘ouderen’ boven de 41 jaar. De poulain van MEOR mocht naar de hulde en plaats nemen op het derde schavotje. Kristof Calus (Heestert) werd derde bij de Experten. Gilles Gesquiere (Adinkerke) was sterk bezig bij de Juniors 500cc, de zware motoren. In beide reeksen legde hij beslag op de tweede plek en ook tweede in de eindstand. Niel Vandevelde (Ooigem) mocht op het podium als derde in totaal bij de Nationalen 250cc. Hij werd als derde en vierde afgevlagd na knappe races waarin hij naar de leiding trok in de slotmanche, maar een slippertje verwees hem naar de vierde plek. Jonas Dockx (Diksmuide) werd tweede in de eerste reeks bij de Nationalen 500cc achter een sterke Van Malderen. In de tweede heat trok Jonas door naar de leiding en kon de reekszege op zijn naam schrijven. Van Malderen finishte als tweede en pakte de eindzege met zeven seconden bonus op Jonas die aldus tweede werd in de eindstand. Bij deze Nationalen 500cc ook een knappe wedstrijd van Bram De Buysere uit Sint-Kruis Brugge die in beide reeksen als derde werd genoteerd nadat hij kopstart nam. Hij mocht mee naar de hulde als derde in de eindstand.

Mattis Meersschout winnaar Internationalen 250cc

De man uit Wingene mocht op het hoogste podium met de hulde als winnaar bij de Internationalen 250cc met dubbele reekszege. Tussen de zware motoren finishte Mattis als vierde en vijfde. Torpjurn Van Hoe (Oeselgem) werd derde bij de Internationalen 500cc met de vijfde en derde plaatsen. Op het podium was hij vergezeld door kampioen David Segers, die beide reeksen op zijn naam schreef en Kevin Fors dubbel tweede. Jorne Tytgat (Kerckhove) viel net naast het podium als vierde met de derde en zesde plaatsen. In de tweede manche reed hij enkele ronden aan de leiding tot hij in de touwen vlamde. Maarten Govaert (Sint Eloois Vijve) sluit de top-vijf na zijn zesde en vierde plaatsen, vooral een knappe tweede reeks in gezelschap in de topdrie aan de leiding tot hij een spoor miste en enkele plaatsen verloor. Greg Demeulemeester (Kerckhove) klokte af op de elfde en tiende plaatsen als dubbele reekswinnaar en eindwinnaar bij de Inters Open B, en Greg Vullers (Dentergem) op de derde podiumplaats.

Bij de vierwielers waren er ook West-Vlaamse winnaars, zowel in groep A als B. Niels De Winter uit Desselgem schreef beide reeksen op zijn naam met ruime voorsprong en eindwinnaar in groep A, piloten tussen 18 en 31 jaar. Glenn De Swarte (Loppem) werd als tweede en derde afgevlagd en mocht mee op het podium als tweede in de eindstand Quads A. Bij de Quads B, jongeren – 18 jaar en rijders ouder dan 31 jaar, was de eindzege voor Axel Volckaert uit Zonnebeke, wellicht zijn eerste eindzege van de jongen van 17 jaar. Hij legde beslag op de tweede plek in de openingsmanche en reekszege in de slotmanche na een heftige wedstrijd waarin hij oprukte naar de leiding in zijn groep. Dennis Maes uit Bredene mocht mee naar de hulde als derde bij de Quads B.

Tweede eindzege voor Yens Delmotte – Tom Verbrugghe bij de Zijspannen

Yens Delmotte uit Kachtem, met bakkenist Tom Verbrugghe uit Meulebeke, mocht opnieuw op het hoogste schavotje met de hulde als winnaars bij de Zijspannen A. In de eerste reeks rukten zij op naar de tweede plek na minder geslaagde start en finishten op anderhalve seconde van winnaar Dierckens. In de slotmanche kopstart van Delmotte-Verbrugghe en de ganse race aan de leiding en ruime voorsprong voor de eindzege met betere chrono van de poulains van Garage Pattyn Kachtem. Kenneth Dierckens – Joey Valcke schreven de eerste reeks op hun naam en werden tweede in de slotmanche en tweede in de eindstand. Ruben Galle – Stijn De Vijlder (Ingelmunster) mochten mee naar de hulde als derde in groep A met de derde en vierde plaatsen.

Daen Valcke – Robbe De Veene (Oostrozebeke-Kachtem) werden opnieuw eindwinnaars bij de Zijspannen B, het MEOR-team werd dubbele reekswinnaar groep B, zij kwamen als vierde en zesde onder de geblokte vlag. Maxim en Mathias Moenaert (Gistel) werden tweede in groep B en de derde podiumplaats bezet door de meisjes Colleen Van Troys – Jitske De Soete (Meulebeke-Wingene).

Volgende afspraak zondag 31 maart in Sinaai, en daaropvolgend de eerste afspraak in West-Vlaanderen op 6 en 7 april in de Veldstraat in Beernem. De organisatie is van Mc ‘t Hoekske, en daarmee start ook het Belgisch Kampioenschap.