Hedi Slimani topt Ingelmunsters Boksgala op zaterdag 1 februari

De organisatoren van het Ingelmunsterse Boksgala met v.l.n.r. Peter Kerkhof, Wouter en Marnix Dujardin.
Wouter Vander Stricht

Al voor de achtste keer vindt het Ingelmunsterse Boksgala plaats. Het event dat bekend staat voor de excellente ambiance, pakt dit jaar ook uit met een hoofdkamp op u tegen te zeggen. “Hedi Slimani neemt het op tegen de nog ongeslagen Fransman Laid Douadi”, oppert matchmaker Marnix Dujardin. “Dat is een kamp die niet zou misstaan als Europees titelgevecht.” In totaal zijn er zes prof- en vijf amateurkampen.

De boksliefhebbers kennen ondertussen al goed de weg naar de Ingelmunsterse sporthal. Jaarlijks is het boksgala met zowat 1.500 boksliefhebbers telkens uitverkocht. Voor het derde jaar op rij is er een afterparty in de voetbalkantine. Om maar te zeggen dat de organisatie de wind in de zeilen heeft.

Hedi Slimani heeft zijn oude vorm terug te pakken en dat zal nodig zijn om Laid Douadi te verslaan.
Hedi Slimani heeft zijn oude vorm terug te pakken en dat zal nodig zijn om Laid Douadi te verslaan.© VDB

De hoofdkamp tussen Hedi Slimani (38 kampen waarvan 33 keer winst) uit de stal van Filiep Tampere en Laid Douadi belooft gensters te slaan. De Fransman pakte nog brons op de vorige Olympische Spelen, won 18 kampen en kende één match nul. Hij is dus nog ongeslagen. Slimani weet wat hem te doen staat.

De eerste profkamp van de avond is die tussen de lokale heldin Amy Naert en Snezana Siljkovic, dat is de revanche voor de match op de kerstmeeting in Izegem. Naert won al haar twee profkampen en is vastberaden op dat elan verder te gaan.

Amy Naert neemt het opnieuw op tegen Snezana Siljkovic tegen wie ze op de kerstmeeting in Izegem al won.
Amy Naert neemt het opnieuw op tegen Snezana Siljkovic tegen wie ze op de kerstmeeting in Izegem al won.© VDB

Anthony Loffet neemt het daarna op tegen Enzo Santoro. Luikenaar Loffet bokste vijf kampen, won ze alle vijf en won er twee op ko. Zijn Franse tegenstander Enzo Santoro kan gelijkaardige cijfers voorleggen. Ook hij won al alle vijf zijn profkampen.

Oostendenaar Liridon Fazliu – the Albanian Eagle – won al zijn twee profkampen en wordt in de ring gezet tegenover Rachid Sali.

Elisée Kouassi, een pupil in wie Tampere erg gelooft, verloor in Izegem, maar krijgt nu kans om zich te herpakken tegen Thibault Carrez. Bruggeling Sergei Ballegeer neemt het dan weer op tegen Cedric Spera. Na zijn nederlaag op 1 november in Izegem krijgt hij nu een ervaren tegenstander tegenover zich.

Amateurkampen

Ruben Katshiane (BC Acrenois) versus Mohamed Noussaoui (BC Falcons)

Nourri Zainnudin (BC Monteyne) versus Alain Kucma (BC Healthfactor)

Quentin Raviart (BC Respect) versus Aslan Aidamiroc (BC Kings Cobra)

Samshaad Aramkhel (BC Kings Cobra) versus John Batulegi (BC Poperinge)

Apty Shabouev (BC Respect) versus Nguimento Tioguim (BC Bree)

Boksgala Ingelmunster in de gemeentelijke sporthal op zaterdag 1 februari. Deuren open om 18.30 uur. Eerste kamp gepland om 19.30 uur. Staanplaatsen aan 15 euro in voorverkoop en 20 euro aan de deur. Zitplaatsen 25 euro (VVK) en 30 euro (ADD). Publieke weging op vrijdagavond 31 januari in One Gym Izegem. Info via boksgala.ingelmunster@gmail.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier