Head coach Ostend Pirates vertrekt na amper een half seizoen

Wouter Van Den Boogaard en de Ostend Pirates hebben een einde gemaakt aan de overeenkomst.

De Ostend Pirates blijven in de running voor de play-offs. © JRO

De Nederlander was bij first division American football team Ostend Pirates sinds het begin van dit seizoen aan de slag. “Onze head coach was al enkele keren afwezig op trainingen, met gegronde reden weliswaar, maar werd wel doorbetaald”, vertelt sportief directeur, Jarno Franck. “Daarbij trok het bestuur aan de alarmbel dat het op deze manier niet verder kon. We rekenen op de aanwezigheid van onze coach om ons team te leiden. We hadden ook wel wat moeite met de communicatie van onze head coach. Hij was heel direct en een beetje dominant. Na een spoedvergadering waren we er enigszins uitgekomen. Dinsdag belde de man mij uiteindelijk met het nieuws dat hij de handdoek in de ring zou gooien.

Head coach Wouter Van Den Boogaard werd met veel tromgeroffel binnengehaald na twee moeilijke seizoenen voor de Oostendenaars.
Head coach Wouter Van Den Boogaard werd met veel tromgeroffel binnengehaald na twee moeilijke seizoenen voor de Oostendenaars.© JRO

Voor aanvang van de training stelde hij de spelers op de hoogte van zijn vertrek. “Hij vertelde de spelersgroep dat hij zich niet kon vinden in de mening van bepaalde bestuursleden. Maar ook dat de verre afstanden tussen Nederland en Oostende moeilijk te overbruggen waren“, aldus de sportief directeur. Wouter Van Den Boogaard is ook head coach van de Dutch Junior Lions 19, het nationale jeugdteam van Nederland. Dat blijft hij nog steeds.

(JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.