HBC Izegem begint als leider aan play-offs

HBC Izegem kon als leider de reguliere competitie afsluiten. In de play-offs ontmoeten de vier teams elkaar vier keer. Izegem begint thuis tegen Eupen, de tweede in de stand.

Aaron Vandewoestyne. (foto Bart) © VDB

Eupen is een ploeg met dezelfde doelstelling als ons“, opent de 21-jarige midden- en linkeropbouwer Aaron Vandewoestyne uit Roeselare die dit seizoen overkwam van Sasja. “Dat is kampioen worden. Ze hebben net als ons heel wat transfers gedaan en hebben maar één doel: promoveren. Dat hebben we ook al mogen voelen aan onze drie eerdere confrontaties. We weten dus eigenlijk al wat we mogen verwachten in de play-offs. Het zal een zeer beladen match worden met veel op het spel. We hebben gewonnen, gelijkgespeeld en verloren in de eerdere confrontaties dus het beloofd zeker spannend te worden.”

sterker worden

“De kansen inschatten op het kampioenschap ga ik niet doen. Iedereen kan nog kampioen worden doordat we tegen elke ploeg nog vier maal moeten spelen. Alles ligt hier dus nog open. We kenden een moeilijke start in het seizoen door de nieuwe ploeg die we hebben. We zijn stappen aan het zetten en deze groep kan enkel sterker worden. We konden afsluiten als leider. We gaan er dan ook alles aan doen om die positie niet meer af te geven.”

“De verwachtingen liggen hoog, mede door de jongens die erbij zijn gekomen, waaronder ikzelf. De verwachtingen zijn dan ook om kampioen te worden. Met de nieuwe ploeg die we hebben, wilden we eerst en vooral de play-offs halen. Dit is ons gelukt en zelfs op de eerste plaats. Maar we hebben wel hier en daar een steek laten vallen, dus er is zeker nog ruimte om beter te doen.”

meedraaien

“Ik voel wel aan alles dat de ambitie in deze club zeer hoog is. Dat is ook de reden waarom ik erbij ben gekomen. Dus wees maar zeker dat wij niet gewoon zullen willen ‘meedraaien’ als we overgaan naar eerste divisie.”

“Ruben Mathijs, onze rechteropbouwer komt terug uit een enkelblessure maar die is er al weer bij van na nieuwjaar.” (RV)

Zaterdag 25 januari om 20.15 uur: HBCI – Eupen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.