Haventriatlon in Zeebrugge dit jaar op zaterdag 2 juni

De Haventriatlon in Zeebrugge vindt plaats op zaterdag 2 juni. © SR
Redactie KW

In het MBZ gebouw in Zeebrugge werd de volgende editie van de Haventriatlon in Zeebrugge voorgesteld. De wedstrijd vindt plaats op zaterdag 2 juni.

De organisatie is in handen van vzw Haventriatlon Zeebrugge en Triatlon Brugge, die dit jaar nog meer sportievelingen aan de start willen krijgen. Er is de jeugdtriatlon voor jongeren vanaf 15 jaar en de achtste triatlon die zal starten om 15 uur. De deelnemers moeten 500 meter zwemmen in het Verbindingsdok, 20 kilometer fietsen en vijf kilometer lopen. Dat kan individueel of met drie. Heel wat havenbedrijven schrijven telkens in met hele teams.

Cheque van 5.000 euro

De wisselzones bevinden zich vlakbij het supportersdorp, waar mensen die meekomen voor een sporter de wissels zien tussen zwemmen, fietsen en lopen. Vorig jaar waren er 695 deelnemers voor de triatlon. Verder was er ook de Havenloop over de A11, wat bijzonder uniek is. De organisatoren hebben alvast een cheque van 5.000 euro kunnen schenken aan de mugheli zodat de helikopter in de lucht kan blijven voor dringende medische tussenkomsten. Het Instituut voor Medische Dringende Hulpverlening moet het nog steeds doen zonder steun van de federale overheid, terwijl mugwagens over de weg wel gesubsidieerd worden.

(SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier