Harelbeke is de op één na snelste triatlonstad

Tine Noppe, Michaël Vannieuwenhuyze en Bert Deschodt © PVH
Redactie KW

Zondag 23 augustus stond in Deinze het BK halve triatlon op het programma. Het team van stad Harelbeke werd vijfde in de triocompetitie en behaalde de tweede plaats in de competitie van steden en gemeenten.

Naast de individuele triatlon werd ook een wedstrijd voor teams georganiseerd. Een formule waarbij één atleet zwemt, een andere atleet aansluitend fietst en een derde het looponderdeel voor zijn rekening neemt. Een zestigtal steden werd aangeschreven door de organisatie van Deinze om deel te nemen aan de Intercity Trio Challenge, waarbij een team van drie atleten de kleuren van hun stad verdedigde.

Stad Harelbeke ging in op de uitnodiging en leverde een sterk team af. De Stasegemse Tine Noppe nam de 1,9 kilometer zwemmen voor haar rekening en eindigde op een knappe elfde plaats. Michaël Vannieuwenhuyze, de toekomstige schepen van sport van Harelbeke, kwam in actie tijdens het fietsonderdeel en kon de tweede snelste fietstijd afklokken na 90 kilometer tijdrijden. Bert Deschodt liep de vierde snelste tijd in de afsluitende 21 kilometer. Het team van stad Harelbeke werd uiteindelijk vijfde in de triocompetitie en behaalde na Kaprijke de tweede plaats in de competitie van steden en gemeenten.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier