Om het BK te mogen organiseren heeft de Harelbeekse Kano Vereniging verschillende maatregelen genomen. Zo heeft iedere club bijvoorbeeld een zone met eigen kade. Daarnaast zijn ook overal mondmaskers verplicht. Enkel op het water en al zittend in de barzone kan het mondmasker worden uitgedaan.

Deze maatregelen nemen we er graag bij, zegt Maxim Cottem verantwoordelijke voor het BK. Dit jaar werden door deze maatregelen al vele wedstrijden afgelast. Het is dan ook met veel plezier dat de Harelbeekse Kano Vereniging deze wedstrijd organiseert. Het zorgt volgens de organisatoren voor een betere bekendheid van de sport en de club en met de extra inkomsten van de voorbije edities heeft de club kunnen investeren in nieuw varend materiaal voor de Harelbeekse jeugd. Na de moeilijke trainingsperiode staan ze te springen om zich te kunnen bewijzen. We zijn onze vrijwilligers die al weken lang bezig zijn met de organisatie dan ook zeer dankbaar dat ze dit extra werk erbij wilden nemen.

© (Foto GF)

Tijdens het BK varen de deelnemers een afstand van 5000m. Voor de kleinsten is dit 2000m of 1000m. Hiervoor moeten de atleten over een enorm uithoudingsvermogen, kracht en explosiviteit beschikken. Na een enorm agressieve start wordt overgegaan naar een moordend tempo. Tussensprinten en ontsnappingen volgen aan de lopende band. De vergelijking met veldlopen of wielrennen is zeer snel gemaakt.

De wedstrijden gaan door op zaterdag 10 oktober van 13u tot 18.00u en op zondag 11 oktober van 9.30u tot 16.30u op het Kanaal Bossuit-Kortrijk te Stasegem. Het weekend wordt afgesloten met de meest spectaculaire wedstrijd, de K4 heren, die op zondag om 16u van start gaat.

Om het BK te mogen organiseren heeft de Harelbeekse Kano Vereniging verschillende maatregelen genomen. Zo heeft iedere club bijvoorbeeld een zone met eigen kade. Daarnaast zijn ook overal mondmaskers verplicht. Enkel op het water en al zittend in de barzone kan het mondmasker worden uitgedaan.Deze maatregelen nemen we er graag bij, zegt Maxim Cottem verantwoordelijke voor het BK. Dit jaar werden door deze maatregelen al vele wedstrijden afgelast. Het is dan ook met veel plezier dat de Harelbeekse Kano Vereniging deze wedstrijd organiseert. Het zorgt volgens de organisatoren voor een betere bekendheid van de sport en de club en met de extra inkomsten van de voorbije edities heeft de club kunnen investeren in nieuw varend materiaal voor de Harelbeekse jeugd. Na de moeilijke trainingsperiode staan ze te springen om zich te kunnen bewijzen. We zijn onze vrijwilligers die al weken lang bezig zijn met de organisatie dan ook zeer dankbaar dat ze dit extra werk erbij wilden nemen.Tijdens het BK varen de deelnemers een afstand van 5000m. Voor de kleinsten is dit 2000m of 1000m. Hiervoor moeten de atleten over een enorm uithoudingsvermogen, kracht en explosiviteit beschikken. Na een enorm agressieve start wordt overgegaan naar een moordend tempo. Tussensprinten en ontsnappingen volgen aan de lopende band. De vergelijking met veldlopen of wielrennen is zeer snel gemaakt.De wedstrijden gaan door op zaterdag 10 oktober van 13u tot 18.00u en op zondag 11 oktober van 9.30u tot 16.30u op het Kanaal Bossuit-Kortrijk te Stasegem. Het weekend wordt afgesloten met de meest spectaculaire wedstrijd, de K4 heren, die op zondag om 16u van start gaat.