De broers Claerhout behaalden in hun categorie de meeste punten over alle manches samen. De wedstrijden voor aquabikes en powerboats gingen door in juni, augustus en september, telkens in Zeebrugge. In september vond de grote finale plaats.

De 22-jarige Bert Claerhout nam met zijn jetski (aquabike) twee jaar geleden al eens deel aan het BK. Nu is het dus raak voor de jonge Harelbekenaar. Met een totaal van 155 punten pakte hij de titel. Hij nam deel in juni (37 punten), augustus (42 punten) en september (76 punten).

Tom Claerhout, Peter Moorkens
Tom Claerhout © Peter Moorkens

Zijn broer, de 16-jarige Tom Claerhout eindigde met 18 punten minder. Hij behaalde in totaal 137 punten. Tom nam in deze klasse deel aan de races in augustus (42 punten) en september (95 punten). In de wedstrijd van september was hij de snelste van alle deelnemers.

Alle winnaars worden begin volgend jaar gehuldigd in Gent.

(LM/foto's PM)

De broers Claerhout behaalden in hun categorie de meeste punten over alle manches samen. De wedstrijden voor aquabikes en powerboats gingen door in juni, augustus en september, telkens in Zeebrugge. In september vond de grote finale plaats. De 22-jarige Bert Claerhout nam met zijn jetski (aquabike) twee jaar geleden al eens deel aan het BK. Nu is het dus raak voor de jonge Harelbekenaar. Met een totaal van 155 punten pakte hij de titel. Hij nam deel in juni (37 punten), augustus (42 punten) en september (76 punten).Zijn broer, de 16-jarige Tom Claerhout eindigde met 18 punten minder. Hij behaalde in totaal 137 punten. Tom nam in deze klasse deel aan de races in augustus (42 punten) en september (95 punten). In de wedstrijd van september was hij de snelste van alle deelnemers. Alle winnaars worden begin volgend jaar gehuldigd in Gent. (LM/foto's PM)