Hans Omey en Gudrun De Clercq winnen Petrus Run in Bavikhove

Redactie KW

De 24ste Petrus Run in Bavikhove kreeg zaterdagnamiddag 156 sportievelingen aan de start die plaatsvond aan sporthal De Vlasschaard.

Waregemnaar Hans Omey nam onmiddellijk het commando op de 11 kilometer met in zijn zog Dimitri Delombaerde. Kort daarachter volgde een groepje met onder andere Bjorn Parmentier, Jan Lefever en Bjorn Desmet. Bij het ingaan van de laatste van drie ronden bleef dit wedstrijdbeeld ongewijzigd. Op een halve ronde voor de finish koos Hans Omey echter het hazenpad en liep solo naar de zege. Dimitri Delombaerde volgde op één minuut als tweede. Bjorn Parmentier vervolledigde het podium. Jan Lefever nam kort daarachter nog vlot de maat van Bjorn Desmet.

Bij de dames was thuisloopster Gudrun De Clercq de beste op de ruim 7 kilometer. Halverwege had ze al een geruststellende voorsprong op Sylvie Christiaens. Charline De Waele volgde als derde. De Clercq haalde het dus moeiteloos. Loes Coessens liep een sterke tweede wedstrijdhelft en werd nog knap tweede voor Sophie Vandepitte en Sylvie Christiaens. Charline De Waele werd vijfde.

Bij de jeugd was Stasegemnaar Emile Vervaecke outstanding op de 3.6 kilometer. Lohran Baillievier haalde het voor de tweede plaats voor Fabio Vandenbogaerde. Bij de meisjes was Merel Angillis de beste. Kort daarachter volgden Emma Van D’huynslaeger en haar tweelingszus Maud Angillis als tweede en derde.

(EL – foto EL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier