Hannes Vandermoere wint op indrukwekkende wijze Veloopzwem in De Haan

Redactie KW

Hannes Vandermoere heeft de Haanse Veloopzwem op zijn palmares geschreven. De Beernemnaar van het Leie Triatlon Team Latem vlamde bij het lopen in een mum van tijd een kloof van driekwart minuut dicht om met ruime voorsprong de bloemen te pakken.

Wouter Monchy was de snelste na de zwemproef over 500 meter in Pier 10. De Wichelennaar telde een handvol voorsprong op David De Grooff, Pamphiel Pareyn en Louis Nayaert.

Bij het fietsen kon enkel Michael Van Cleven zijn wagonnetje voorin nog aanhaken. Achter de rug van het vijftal vormde zich een achtervolgend pelotonnetje met onder andere Vandermoere aan boord. Toen het achtervolgende groepje tot op 20 seconden naderde draaiden Nayaert en Van Cleven het gas helemaal in de hoek. Het tweetal dook met driekwart minuut voorsprong de laatste wisselzone in.

Wissel als tiende

Hannes Vandermoere wisselde pas als tiende de koersfiets voor de loopschoenen maar toonde zich in de afsluitende loopproef de baas. Na amper 3 km stormde hij al over Michael Van Cleven naar de leiding om met ruime bonus de overwinning te pakken. Bruggeling Michael Van Cleven werd tweede voor Arne Devlieger (De Panne), Kris Steyaert (Tielt) en Hans Van Den Buverie (Bredene).

Bij de vrouwen haalde Inge Roelandt het. De Bredense telde meer dan 6 minuten voorsprong op Liesbeth Vandevelde (Rumbeke) en Gina De Boeck (Brugge).

(DM)