Hannes Vandermoere wint Kallemoeietriatlon

Redactie KW

Hannes Vandermoere won deze kwarttriatlon in zijn eigen Beernem voor de derde keer.

De triatleet was in en rond de Bloemendalewijk ook in 2012 en 2013 de snelste.

Voor deze vierde editie van de Kallemoeietriatlon, een niet stayerwedstrijd met 1 km zwemmen in het kanaal Gent- Brugge, 45 km fietsen en 10 km lopen, waren er circa 800 deelnemers zowel individueel als in trio ingeschreven. Bij zonnig weer, een temperatuur van om en bij de 20 graden en minder wind dan de voorbije dagen, werd in verschillende golven gestart. Het fietsparcours veranderde naar drie plaatselijke ronden van ongeveer 14 km. Hannes Vandermoere, in voorbereiding van ondermeer het BK in Deinze, vond dit alvast een hele verbetering.

Hij kwam net na Sam Govaert uit het water. Samen trokken ze er met de fiets vandoor, maar Govaert moest al vlug de rol voorin lossen. De Bruggeling, aan zijn tweede jaar triatlon bezig, eindigde wel knap op de tweede plaats. Vandermoere is in goede conditie en duidelijk klaar voor de triatlon in Brugge van volgende zaterdag. Hij finishte aan O.C De Kleine Beer, samen met zijn hond en trainingspartner Pilou en onder het geluid van enkele doedelzakspelers, als eerste met een zeer ruime voorsprong.

Hannes Bonami uit Landegem, ploeggenoot van Vandermoere, werd in de tweede lus van vijf kilometer in het nabijgelegen bosje nog voorbij gelopen door de Bruggelingen Jonas Delrue en Mike Bogaert van het MC TriTeam. Deze laatste had geen probleem om de podiumplaats aan zijn ploegmaat te laten. Delrue werd derde, Bogaert vierde en Bonami vijfde. Bij de dames ging de zege naar Caroline Devos uit Kortemark.

(ACR – foto ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.