Hannes Cool en Ine Couckuyt winnen Ieperse triatlon

Hannes Cool. © EF
Redactie KW

Hannes Cool uit Geluwe heeft de Ieperse triathlon gewonnen, net als vorig jaar. “Nu heb ik echt diep moeten gaan. Na de Iron Man van vorige week in Wales had ik dit niet verwacht.” Bij de dames won Ine Couckuyt, net als in 2015. Ze klopte de winnares van 2016, Sofie Hooghe.

Bij de mannen kwam latere winnaar Cool als vierde uit het water. Tijdens de fietsproef nam hij de leiding in de wedstrijd om zo aan de loopproef te beginnen als eerste. In de tweede van de drie te lopen ronden kwam de 21-jarige Syben Baelde sterk opzetten, hij volgde op een 10-tal meter en kwam in de laatste ronde mee aan de leiding. Hij versnelde tot tweemaal toe maar Hannes Cool plooide niet. In de slotfase van de loopproef kon Baelde geen antwoord vinden op de versnelling van Cool. Aan de aankomst had Hannes Cool een handvol seconden voorsprong.

Bij de dames nam Sofie Hooghe een schitterende start door bij de beste mannen het water te verlaten. Tijdens het fietsen nam Ine Couckuyt dan de leiding in de wedstrijd en liep in de slotproef verder weg van haar tegenstandster.

(MD – foto EF)