De 31-jarige Diksmuidse overtuigde de selectieheren afgelopen zondag door op de CrossCup in Roeselare een mooie derde plaats te halen. Hanna Vandenbussche wordt in Tilburg bij de seniores vrouwen vergezeld door Nina Lauwaert (ROBA) en Imana Truyers (CABW). Daarmee vaardigt België meteen ook een volledige ploeg af, waardoor ze ook in aanmerking komen voor het landenklassement

Voor Hanna Vandenbussche is het de vierde deelname aan een EK veldlopen. In 2008 en 2009 mocht ze aantreden bij de beloften en finishte ze respectievelijk als 39ste en 32ste. Vorig jaar werd ze op een snellopend parcours in het Slowaakse Samorin 61ste. De atlete van AV Roeselare houdt meer van het zwaardere werk en daardoor zal het parcours in Tilburg met modderstroken, heuvels, slingerbochten en los zand allicht meer haar ding zijn.

(GD)

De 31-jarige Diksmuidse overtuigde de selectieheren afgelopen zondag door op de CrossCup in Roeselare een mooie derde plaats te halen. Hanna Vandenbussche wordt in Tilburg bij de seniores vrouwen vergezeld door Nina Lauwaert (ROBA) en Imana Truyers (CABW). Daarmee vaardigt België meteen ook een volledige ploeg af, waardoor ze ook in aanmerking komen voor het landenklassementVoor Hanna Vandenbussche is het de vierde deelname aan een EK veldlopen. In 2008 en 2009 mocht ze aantreden bij de beloften en finishte ze respectievelijk als 39ste en 32ste. Vorig jaar werd ze op een snellopend parcours in het Slowaakse Samorin 61ste. De atlete van AV Roeselare houdt meer van het zwaardere werk en daardoor zal het parcours in Tilburg met modderstroken, heuvels, slingerbochten en los zand allicht meer haar ding zijn.(GD)