Hanna Vandenbussche was eigenlijk van plan om de marathon van Berlijn te lopen, maar wilde de kans niet laten liggen om het WK in Doha mee te maken, al zal ze daar nu misschien anders over denken. In een interview in Krant van West-Vlaanderen, samen met haar trainster Veerle Dejaeghere, had ze het al uitgebreid over die keuze. Hanna Vandenbussche is doctor in de filosofie, woont nu in het Leuvense, maar groeide op in Diksmuide.

© BELGA

In een eerste reactie getuigde de Limburgse Manuela Soccol: "Nooit meer. Verschrikkelijk. En heel blij en trots om het einde te hebben bereikt. Dit was de moeilijkste wedstrijd van mijn leven. Ik zal dit nooit vergeten, verklaarde ze na afloop. Ze bereikte de eindmeet met 2u.59'11" op de chronometer. De Keniaanse Ruth Chepngetich zegevierde in 2u.32'43", voor Rose Chelimo uit Bahrein (2u.33'46") en de Namibische Helalia Johannes (2u.34'15").

© BELGA

Voor de aanvang van de marathon was al duidelijk dat de loopwedstrijd in waanzinnige omstandigheden zou plaatsvinden. Er was een temperatuur van boven de 30 graden aangekondigd, in combinatie met een ondraaglijke vochtigheid in de lucht. Dat werd Hanna Vandenbussche dus te veel.

Hanna Vandenbussche was eigenlijk van plan om de marathon van Berlijn te lopen, maar wilde de kans niet laten liggen om het WK in Doha mee te maken, al zal ze daar nu misschien anders over denken. In een interview in Krant van West-Vlaanderen, samen met haar trainster Veerle Dejaeghere, had ze het al uitgebreid over die keuze. Hanna Vandenbussche is doctor in de filosofie, woont nu in het Leuvense, maar groeide op in Diksmuide.In een eerste reactie getuigde de Limburgse Manuela Soccol: "Nooit meer. Verschrikkelijk. En heel blij en trots om het einde te hebben bereikt. Dit was de moeilijkste wedstrijd van mijn leven. Ik zal dit nooit vergeten, verklaarde ze na afloop. Ze bereikte de eindmeet met 2u.59'11" op de chronometer. De Keniaanse Ruth Chepngetich zegevierde in 2u.32'43", voor Rose Chelimo uit Bahrein (2u.33'46") en de Namibische Helalia Johannes (2u.34'15").Voor de aanvang van de marathon was al duidelijk dat de loopwedstrijd in waanzinnige omstandigheden zou plaatsvinden. Er was een temperatuur van boven de 30 graden aangekondigd, in combinatie met een ondraaglijke vochtigheid in de lucht. Dat werd Hanna Vandenbussche dus te veel.