Nochtans begon de wedstrijd niet slecht voor de atlete van AV Roeselare. Na een behouden start was ze na 4 kilometer opgerukt naar de 39ste plaats.

"Het ging eigenlijk behoorlijk goed en ik liep ook een attente wedstrijd, maar op twee ronden van het einde kreeg ik steken in de zij. Het ademhalen ging moeilijker en daardoor verloor ik heel wat plaatsen. Ik heb nog gevochten voor wat ik waard was, maar het lukte me niet om terug in het goeie ritme te komen," gaat ze verder.

Vorig jaar werd Hanna Vandenbussche ook al ontgoochelend 61ste, maar in het Slowaakse Samorin was het parcours helemaal haar ding niet. "Het parcours moest me vandaag eigenlijk goed liggen. Jammer genoeg kende ik net nu een heel slechte dag. In normale omstandigheden had een plaats in de top 40 zeker mogelijk moeten zijn," besluit ze.

In dezelfde wedstrijd finishte Nina Lauwaert als 22ste en Imana Truyers als 36ste. In het landenklassement bij de seniores vrouwen werd België tiende.

(GD / Foto Belga)

Nochtans begon de wedstrijd niet slecht voor de atlete van AV Roeselare. Na een behouden start was ze na 4 kilometer opgerukt naar de 39ste plaats. "Het ging eigenlijk behoorlijk goed en ik liep ook een attente wedstrijd, maar op twee ronden van het einde kreeg ik steken in de zij. Het ademhalen ging moeilijker en daardoor verloor ik heel wat plaatsen. Ik heb nog gevochten voor wat ik waard was, maar het lukte me niet om terug in het goeie ritme te komen," gaat ze verder. Vorig jaar werd Hanna Vandenbussche ook al ontgoochelend 61ste, maar in het Slowaakse Samorin was het parcours helemaal haar ding niet. "Het parcours moest me vandaag eigenlijk goed liggen. Jammer genoeg kende ik net nu een heel slechte dag. In normale omstandigheden had een plaats in de top 40 zeker mogelijk moeten zijn," besluit ze.In dezelfde wedstrijd finishte Nina Lauwaert als 22ste en Imana Truyers als 36ste. In het landenklassement bij de seniores vrouwen werd België tiende.(GD / Foto Belga)