Handbal Eerste Nationale: Apolloon wil heropstarten

Apolloon-speler Vladimir Olexiouk (foto VDB)
Apolloon-speler Vladimir Olexiouk (foto VDB)
Redactie KW

De veiligheidsraad laat sinds kort amateursport weer toe, in bubbels van tien weliswaar. Bij handbalclub Apolloon Kortrijk denken ze weer aan heropstarten.

“Voor ons is het de bedoeling dat spelers relatief regelmatig kunnen beginnen trainen”, zegt David Van Dorpe, bestuurslid bij Apolloon. “In een eerste fase zal dat buiten gebeuren met -helaas voor de spelers- conditie-opbouw. We moeten nog overleggen met trainers en sportief coördinator Koen Nel hoe we dat zullen aanpakken. Maar allicht zal elke trainer een bubbel van tien onder hoede nmen.

De KBHB maakte onlangs bekend een competitie voor Belgische BeNe-League-ploegen op te starten. Apolloon valt, als eerste nationaler, uit de boot. “De KBHB kreeg extra druk vanuit de Europese bond, die een eindstand eist in elk land. Als die er niet is kan er geen enkele Belgische club Europees spelen volgend jaar. En een volwaardige competitie? Larie en apekool. Het gaat over twee poules van drie. Bovendien kan Apolloon sowieso de veiligheidsmaatregelen, zoals de spelers continu testen, niet voorzien. Er is ook toestemming nodig van respectievelijke gemeenschappen. En Vlaanderen wenste enkel een competitie op te starten voor hoogste niveau.”

Regionale competitie

Eind vorig jaar circuleerde het plan om met regionale topploegen een competitie op te zetten. “Zowel Doornik, Izegem, Gent, Merksem en Sasja gingen akkoord. Er zou ook een geldprijs te winnen zijn. Maar corona verhinderde alles, en momenteel zitten we niet in de mogelijkheid om dat te doen.” (JS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.