Gymnastes van Turnclub Varsenare te gast in Canada

Op de foto zien we Stacey Bertrandt, Margaux Daveloose, Noémie Louon en Julie Vandamme, die op een internationaal tornooi in Canada turnden. (Foto ACR)
Redactie KW

Afgelopen weekend vond in het Canadese Montreal de 27ste editie van Gymnix plaats. Vier juniores toestelturnen meisjes van Turnclub Varsenare namen aan deze gerenommeerde internationale competitie deel.

Het meisjesteam dat door de federatie geselecteerd werd, bestond uit Julie Vandamme, Margaux Daveloose, Stacy Bertrandt en Noémie Louon, allen lid van Turnclub Varsenare en actief binnen de Topsportschool in Gent onder leiding van trainster Sofie Naert. Stacy en Noémie, een jaar jonger dan Julie en Margaux en dus eerstejaarsjuniores, konden zich twee weken geleden in een testwedstrijd in Gent voor het tornooi in Canada plaatsen. Daar behaalde het viertal met enkele goede oefeningen uiteindelijk vijf toestelfinales. Margaux schopte het zelfs tot de top acht in de allround ranking. Uiteindelijk werd het team vijfde in de teamcompetitie.

Leuke eer

Zondag turnden de meisjes hun toestelfinales. Op de brug werd Noémie vijfde, Stacey eindigde zevende. Aan de grond werd Margaux zevende. Het was aan de balk dat de Brugse gymnaste haar beste resultaat neerzette. Met een totaalscore van 12.900 werd ze met amper 0.100 punten verschil vierde. Noémie volgde op de voet en werd vijfde. Julie had echter pech aan de barre en de brug. Zij kwam ten val. Voor haar was er dan ook geen toestelfinale.

Julie (14) uit Varsenare en Margaux (14) uit Brugge namen vorige zomer deel aan de allroundfinale op het European Youth Olympic Festival in Hongarije en lijken dus op hun elan door te gaan. Noémie maakte de overstap van de Waalse naar de Vlaamse federatie. “De Gymfed vroeg of ze zich bij ons, bij Turnclub Varsenare, wilde aansluiten“, weet hoofdtrainster Filine Verheire. “Voor ons is dat een leuke eer dat er een talentvolle gymnaste bij onze club wil turnen.”

VK en BK

Het viertal is de komende weken in voorbereiding van het Vlaams kampioenschap in Brugge en het Belgisch kampioenschap in Izegem, beiden in de maand mei. Er volgt begin juli nog een testwedstrijd in functie van het Europees kampioenschap van in augustus in Glasgow. “Er mogen daar wellicht vijf Belgische juniores aan deelnemen. We hopen uiteraard dat ze alle vier geselecteerd worden. Maar het zal drummen worden, want in Canada waren er een paar niet geselecteerd omwille van blessures“, besluit de hoofdtrainster van de turnclub.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier