Guust De Smul en Lotte Claes schrijven Kortrijkse duatlon op hun naam

© (Foto ELD)
Redactie KW

175 duatleten kwamen aan de start op de Grote Markt van Kortrijk. Bij de heren was Guust De Smul de sterkste. Bij de dames stond er geen maat op Belgisch kampioene Lotte Claes.

Bij de heren nam De Smul uit De Pinte meteen het heft in handen tijdens het lopen (6 km). In zijn spoor volgden Waregemnaar Thibaut De Smet, Loic Lemaitre en Cedric Callewaert. De Smul bleef ook na de fietsproef van 45 kilometer het tempo bepalen. De achtervolgers zagen enkel de kloof groter worden tijdens de afsluitende 3 kilometer lopen. De Smet kon ondertussen de tweede plaats veilig stellen door zich te ontdoen van Lemaitre. Uiteindelijk zegevierde De Smul na 1u36’42. De Smet werd knap tweede in 1u39’07 en Lemaitre derde in 1u40’35.

Bij de dames was meteen duidelijk dat Belgisch kampioene Lotte Claes zonder moeite naar de zege ging snellen. De atlete uit Sint-Niklaas bereikte de finish na 1u50’36. Ruim negen minuten later werd Charlotte Demyttenaere uit Semmerzake tweede in 2u00’10. Emilie Butseraen uit Leffinge werd derde in 2u04’04. Eerste West-Vlaamse werd Isabelle Marlier op de vierde plaats in 2u04’35.

(ELD)