Gunstige loting voor Brugse roeier Hannes Obreno

© BELGA
Redactie KW

Hannes Obreno mag zijn kwartfinale van woensdag op het WK roeien in het Franse Aiguebelette met veel vertrouwen tegemoet zien.

In zijn race torent enkel olympisch kampioen Mahe Drysdale boven de Brugse skiffeur uit. Alle andere tegenstanders moet hij op papier aankunnen.

De Belgische skiffkampioen klokte in de voorwedstrijd de tweede snelste tijd (6:50.48) en ontmoet in zijn kwartfinale de man met de snelste chrono achter zijn naam: vicewerelddkampioen en regerend Olympisch kampioen Mahe Drysdale. De Nieuw-Zeelander was één seconde sneller dan Hannes Obreno. Van de overige tegenstanders dook alleen de Canadees Pascal Lussier, derde in Obreno’s voorwedstrijd, onder de grens van zeven minuten. De eerste drie plaatsen zich voor de halve finales.

“Voluit gaan voor beste plaats”

“Als ik zie in welke loodzware kwartfinale tweevoudig Olympisch kampioen Olaf Tufte terechtkomt, dan mag ik blij zijn dat ik de Noor in de eerste WK-race met anderhalve seconde achter mij liet”, aldus de 24-jarige Bruggeling. “Hoewel het haalbaar lijkt, zal ik toch voluit gaan voor de beste plaats, want die staat garant voor een betere halve finalerace.”

Naast Mahe Drysdale, de Canadees Pascal Lusier (6:58.10) en Obreno, komen ook nog de Amerikaan Kenneth Jurkowski (7:02.31), de Israëliër Dani Fridman (7:03.86) en de Oekraïner Serhii Budkio (7:00.27) aan de start van de tweede kwartfinalerace, die woensdag om 13.30 uur wordt geroeid.

(Belga)