Gullegemnaar Steven Casteele kijkt reikhalzend uit naar het BK veldlopen in Brussel

Steven Casteele.©ELD EL
Steven Casteele.©ELD EL
Redactie KW

De kogel is door de kerk. Volgende week zondag staat de eerste veldloop van het seizoen op het programma. Dit is meteen ook het Belgisch Kampioenschap voor senioren dames en heren op de korte en lange cross. Uit West-Vlaamse hoek wordt het uitkijken naar Steven Casteele (KKS) die het podium ambieert.

De Brusselse burgemeester Philippe Close besliste dat de CrossCup van Brussel, tevens het open BK veldlopen kan plaatsvinden op 28 februari in het Park van Laken.

Dit BK zal een eerder atypische editie worden vanwege de geldende coronamaatregelen. In totaal zullen vier wedstrijden georganiseerd worden met een korte en lange cross voor mannen en vrouwen. Voor elke wedstrijd is een maximum aantal deelnemers van 40 toegelaten. De selectie zal gebeuren op basis van objectieve criteria, gebaseerd op resultaten van de nationale kampioenschappen van 2019 en 2020, aangevuld met CrossCup-contractuelen.

Geen supporters

Toeschouwers zijn niet toegelaten die dag. Alle aanwezigen op het BK zullen in de voormiddag getest worden op het coronavirus aan de hand van een sneltest. Afstandsloper Steven Casteele was bijzonder opgetogen dat het licht op groen ging.

“De honger is immens om terug een wedstrijd te lopen”, glundert de Gullegemnaar. “Eerst en vooral hoop ik de dag zelf negatief te testen op corona natuurlijk. Slagen we daarin dan wil ik zeker meestrijden voor de prijzen. Het hoogste schavotje zou mooi zijn, maar met een podiumplaats zou ik al meer dan tevreden zijn. Veel zal afhangen van de opgekomen tegenstand. Maar de goesting is groot. Ook de conditie is best in orde”, aldus Steven Casteele.

(ELD)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.