Met Vincent Verschueren, Davy Vanneste en Guillaume De Mevius stonden er in Oostrozebeke enkele serieuze kleppers aan de start, zodat viervoudig winnaar Melissa Debackere en tweevoudig winnaar Andy Lefevere het zeker niet gemakkelijk zouden krijgen om opnieuw met de zege te gaan lopen.

Chaos door weersomstandigheden

De eerste omloop verliep in de grootste chaos voor heel wat deelnemers. Er was al een deel van de wagens onderweg toen de hemelsluizen opengingen, zodat heel wat piloten van de moderne rally de verkeerde bandenkeuze hadden gemaakt. De eerste leider van de wedstrijd was dan ook een Historic-piloot: Stefaan Stouf. Maar de vishandelaar uit Nieuwpoort kon niet lang de leiding vasthouden, want het opdrogende wegdek speelde in het voordeel van de moderne wagens en Stouf voelde dat de krachtbron van zijn Ford Sierra Cosworth het aan het begeven was.

Geblokkeerde versnellingsbak

Vincent Verschueren nam de leiding over op luttele seconden, gevolgd door Melissa Debackere en Guillaume De Mevius. Maar aan het einde van de tweede omloop moest Vincent Verschueren aan de kant met een geblokkeerde versnellingsbak. Zo erfde Melissa Debackere de leiding, maar de Wervikse pilote hield het ook maar één klassementsproef vol. Problemenmet de oliedruk zorgden ervoor dat ook Debackere vroegtijdig aan de kant moest. Zo kwam de leiding uiteindelijk in handen van Guillaume De Mevius. De Waal kwam in Oostrozebeke vertrouwen opdoen na enkele zware ongevallen en probeerde met Martijn Wydaeghe(Ledegem) ook een nieuwe copiloot.

In de resterende twee omlopen werden de snelste tijden netjes verdeeld onder De Mevius en Lefevere, maar de zege van De Mevius kwam niet meer in gevaar. Andy Lefevere strandde op de tweede plaats nadat hij op de tweede snelheidsrit meer dan twintig seconden verloor toen de Mitsubishi rond zijn as tolde en de motor afsloeg.

Steve Becaert werd knap derde en heeft het duidelijk naar zijn zin aan het stuur van de nieuwe Mitsubishi Lancer Evo X terwijl Davy Vanneste in laatste instantie de kans kreeg om een Skoda Fabia R5 te besturen en met het oog op de Renties Ypres Rally heel wat dingen kon uitproberen. Dat resulteerde uiteindelijk in de vierde plaats algemeen.

Strijd voor de verdere ereplaatsen

In de strijd voor de verdere ereplaatsen haalde Bruno Parmentier het van Dennis Degroote terwijl Paul Lietaer niet alleen de Historic Rally won, maar ook nog zevende algemeen werd. Bert Coene werd op regelmaat achtste algemeen voor Andy Heyrick en Robbie Vermeersch, die de Brit Simon Thomas naar de tiende plaats navigeerde, goed voor de overwinning in de Flanders International Rally Challenge.

Uitslag

De Mevius-Wydaeghe Peugeot 208 T16 R5

Lefevere-Vangheluwe Mitsubishi Lancer Evo X

Becaert-Beernaert Mitsubishi Lancer Evo X

Vanneste-Eggermont Skoda Fabia R5

Parmentier-Delorge Ford Fiesta R5

Degroote-Willmyn Mitsubishi Lancer Evo 6

Lietaer-Feys Opel Manta 400

Coene-De Duytsche Mitsubishi Lancer Evo X

Heyrick-Huygelier Subaru Impreza

Thomas-Vermeersch Peugeot 306

Met Vincent Verschueren, Davy Vanneste en Guillaume De Mevius stonden er in Oostrozebeke enkele serieuze kleppers aan de start, zodat viervoudig winnaar Melissa Debackere en tweevoudig winnaar Andy Lefevere het zeker niet gemakkelijk zouden krijgen om opnieuw met de zege te gaan lopen.De eerste omloop verliep in de grootste chaos voor heel wat deelnemers. Er was al een deel van de wagens onderweg toen de hemelsluizen opengingen, zodat heel wat piloten van de moderne rally de verkeerde bandenkeuze hadden gemaakt. De eerste leider van de wedstrijd was dan ook een Historic-piloot: Stefaan Stouf. Maar de vishandelaar uit Nieuwpoort kon niet lang de leiding vasthouden, want het opdrogende wegdek speelde in het voordeel van de moderne wagens en Stouf voelde dat de krachtbron van zijn Ford Sierra Cosworth het aan het begeven was.Vincent Verschueren nam de leiding over op luttele seconden, gevolgd door Melissa Debackere en Guillaume De Mevius. Maar aan het einde van de tweede omloop moest Vincent Verschueren aan de kant met een geblokkeerde versnellingsbak. Zo erfde Melissa Debackere de leiding, maar de Wervikse pilote hield het ook maar één klassementsproef vol. Problemenmet de oliedruk zorgden ervoor dat ook Debackere vroegtijdig aan de kant moest. Zo kwam de leiding uiteindelijk in handen van Guillaume De Mevius. De Waal kwam in Oostrozebeke vertrouwen opdoen na enkele zware ongevallen en probeerde met Martijn Wydaeghe(Ledegem) ook een nieuwe copiloot.In de resterende twee omlopen werden de snelste tijden netjes verdeeld onder De Mevius en Lefevere, maar de zege van De Mevius kwam niet meer in gevaar. Andy Lefevere strandde op de tweede plaats nadat hij op de tweede snelheidsrit meer dan twintig seconden verloor toen de Mitsubishi rond zijn as tolde en de motor afsloeg.Steve Becaert werd knap derde en heeft het duidelijk naar zijn zin aan het stuur van de nieuwe Mitsubishi Lancer Evo X terwijl Davy Vanneste in laatste instantie de kans kreeg om een Skoda Fabia R5 te besturen en met het oog op de Renties Ypres Rally heel wat dingen kon uitproberen. Dat resulteerde uiteindelijk in de vierde plaats algemeen.In de strijd voor de verdere ereplaatsen haalde Bruno Parmentier het van Dennis Degroote terwijl Paul Lietaer niet alleen de Historic Rally won, maar ook nog zevende algemeen werd. Bert Coene werd op regelmaat achtste algemeen voor Andy Heyrick en Robbie Vermeersch, die de Brit Simon Thomas naar de tiende plaats navigeerde, goed voor de overwinning in de Flanders International Rally Challenge.