Griet D’Hooghe staat onbedreigd aan de leiding met Beaphar Poperinge D: “Dit spelletje is redelijk verslavend, ook op je 44ste”

Griet D'Hooghe: “We zijn dankbaar voor elke minuut dat we met onze ploeg nog kunnen blijven volleyballen.” (foto DB)
Redactie KW

Het lijkt erop dat de D-ploeg van Beaphar Poperinge onbedreigd naar de titel aan het stomen is. In de heel jonge reeks Promo 4D steken kapitein Griet D’Hooghe letterlijk en figuurlijk met kop en schouders boven de tegenstand uit.

Het zijn opvallende cijfers, Beaphar staat autoritair aan de leiding met 21 op 21 en moest bovendien nog geen set prijsgeven. “Het is soms wel een beetje pijnlijk om te zien hoe we over de tegenstanders walsen”, legt Griet D’Hooghe uit. “Omdat wij met een beperkt aantal speelsters in onze kern zitten, zijn we in de reeks terechtgekomen waar geen reservenwedstrijden gespeeld moeten worden. Ondanks de vele overwinningen hadden wij het liever anders gezien.”

“We hebben veel meer ervaring in huis en dat zie je bijvoorbeeld in onze opslagen”, vervolgt Griet. “Als je reeksen van een vijftiental punten neerzet, dan is dat op den duur wel met het schaamrood op de wangen. Wel zijn wij bijzonder dankbaar voor elke minuut dat we met onze ploeg nog kunnen blijven volleyballen. Het alternatief was om ermee te stoppen en dat zou nog veel pijnlijker geweest zijn.”

Derde jeugd

Voor Griet D’Hooghe, op haar 44ste nog steeds één van de drijvende krachten bij Beaphar, is de titel pakken wel een bijkomende drijfveer om dit seizoen gemotiveerd te blijven. “Een prijs pakken is altijd leuk natuurlijk, dus daar zullen we met onze hechte groep vol voor gaan. Of we dan kunnen uitgroeien tot een vaste waarde in Promo 3 is een ander verhaal. Het hangt er natuurlijk ook van af wat hier intern bij Beaphar gebeurt, of de ploegen bijvoorbeeld herschikt worden. Maar om met onze krappe kern zorgeloos mee te draaien in derde lijkt me niet zo evident. Onze voorkeur zou zijn om uit te komen in een andere reeks in Promo 4, dat zou veel evenwichtiger zijn.”

De Poperingse was net aan een nieuwe carrière als passeur begonnen toen corona insloeg. “Na lang receptie-hoekspeelster te zijn geweest, begon ik aan mijn derde jeugd als passeur. (lacht) Ik moet toegeven dat ik wel met de gedachte heb gespeeld om er een punt achter te zetten, maar nu ben ik blij dat ik dat niet gedaan heb. Dit spelletje is eigenlijk redelijk verslavend. Het helpt me om mijn hoofd leeg te maken na weer eens een hectische dag of week. Zolang het fysiek niet al te belastend wordt en ik blessurevrij blijf, is stoppen niet aan de orde. En zolang de club natuurlijk nog met mij verder wil.” (lacht)

(TVI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.