Greg Demeulemeester pakt dubbele reekszege in Borsbeke

Greg Demeulemeester was in uitstekende doen in Borsbeke. © Foto Coghe
Redactie KW

De bonden VJMO en MCLB waren dit weekend te gast in Borsbeke, Oost-Vlaanderen. Meteen ook de start van het nationaal kampioenschap.

Er kwamen op zaterdag maar liefst 101 jeugdrijders, 30 pitbikes en 25 brommers aan de start. Op zondag verschenen niet minder dan 416 piloten achter het starthekken. Ondanks de grote regenvlaag in de nacht van zaterdag op zondag kon alles toch doorgaan: voor de middag in de modder, erna bij drogere en zonnige omstandigheden.

Demeulemeester heer en meester

Greg Demeulemeester domineert al het hele seizoensbegin en dat was in Borsbeke niet anders bij de Nationalen, waar hij heer en meester was van van start tot finish. De rijder uit Kerkhove pakte opnieuw uit met een dubbele reekszege en eindwinst bij de Nationalen MX2. Stanley Verstraete uit Zerkegem eindigde als derde. Kenny Lammertyn uit Kachtem werd eindwinnaar bij de Recreatierijders met een reekszege en een tweede plaats. Kelly Debruyne (Poperinge-Zulte) was dan weer opnieuw de sterkste bij de Dames Open met een dubbele reeks- en eindzege.

Jamie Vandenberghe (Westkerke) mocht naar de hulde bij de Nieuwelingen MX1 als tweede. Karel Vanhaecke (Oostkamp) werd vijfde en reekswinnaar bij de Juniors MX1, goed voor de tweede eindstek. Niel Vandevelde (Ooigem) was reekswinnaar en goed voor een vijfde plek bij de Juniors MX2, waarmee hij tweede werd in de totaalstand. Maxim Descheemaeker (Meulebeke) haalde de derde eindstek met vierde en tweede plaatsen.

Bij de Internationalen, die ook al streden voor hun eerste BK-punten, was het opnieuw een dubbele reekszege voor Steve Seronval, de tweede plaats algemeen was er voor David Segers. Torpjurn Van Hoe (Oeselgem) mocht als derde mee op het podium in de klasse Inters MX1. Bij de Inters MX2 was de derde podiumplaats voor Niki Debruyne (Meulebeke). Tim Vandriessche (Menen) eindigde net naast het podium na een val in de laatste reeks. Mattis Meersschout (Wingene) werd tweede in de eindstand van de Inters Open B.

Sunny Desintebin triomfeert bij de quads

Bij de Quads verdrongen 37 vierwielers zich achter het starthekken, en die zorgden natuurlijk voor heel wat spektakel. Grandioos overwinnaar werd Sunny Desintebin uit Zonnebeke met een tweede plaats en een reekszege. Zilver was weggelegd voor Jens De Kegel uit Koekelare met derde en tweede plaatsen, en brons voor Jasper Pareyn uit Reningelst met een vijfde en derde plaats.

Bij de Zijspannen kwamen maar liefst 25 karren aan de start, 12 in groep A en 13 in groep B. Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) schreven de eerste reeks op hun naam, maar namen een slechte start in de finalereeks en reden zich ook nog twee keer vast, zodat ze vrede moesten nemen met de twaalfde stek.

Winnaars werden in groep A Stijn Matthijs-Dagwin Sabbe (Ruddervoorde) met een tweede plaats en de reekszege. Tweede in groep A werden Arne Dierckens-Kenny Boxtaele (Tielt-Ooigem) met een dubbele derde plaats algemeen. Winnaars in groep B waren andermaal de jonge Dylan Boussy-Achly Vanlerberghe (Koekelare-Diksmuide) met een zesde en zevende plaats. De tweede eindstek in groep B was voor Gunther Pyra-Jurgen Huysentruyt (Ruddervoorde), de derde voor Daen Valcke-Ines Delmotte (Meulebeke).

(Guido A)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.