Great Bruges Marathon trekt de culinaire- en shoppingkaart

© GD
Redactie KW

Voor de derde maal in evenveel jaren wordt op zondag 20 oktober de ‘Great Bruges Marathon’ betwist op het grondgebied van Brugge. Vele nationale en internationale lopers hebben dit evenement al lang geleden aangestipt op hun kalender. Het wordt opnieuw een unieke mogelijkheid om een marathon te beleven dwars door Unesco Werelderfgoed.

Het evenement wordt opnieuw in goede banen geleid door Golazo Sports. “Aan het concept werd niet gemorreld, wel werd er rekening gehouden met de opmerkingen van sommige atleten. Daardoor wordt de start van de halve en de hele marathon op hetzelfde moment gegeven. Daardoor worden de snelle atleten niet gehinderd door hun collega’s die het iets rustiger aandoen.”

“De naam werd wel gewijzigd naar Athora Great Bruges Marathon, onze nieuwe sponsor. Het is ook niet zomaar een loopwedstrijd, maar één met een culinair tintje. Onderweg kunnen er tal van culinaire ontdekkingen gedaan worden en aan de finish valt er een unieke foodmarket te ontdekken voor de deelnemers. Ook lokale handelaars steunen het gebeuren. Bij een zestal handelaars worden fikse kortingen gegeven in de periode tussen 14 en 20 oktober. Deze handelaars zijn gemakkelijk te herkennen aan de affiche ‘shopping marathon deelnemer’ in hun etalage.”

Het wordt ongetwijfeld opnieuw drummen aan de start aan de Dijver in het centrum van de stad. “Op heden staat de teller van de inschrijvingen op 4.500 deelnemers, maar ongetwijfeld komen er daar nog een kleine slordige 2.000 bij, zodat we het aantal van vorig jaar opnieuw zullen evenaren. Ik wil hier wel een warme oproep doen aan de Bruggelingen die het dit jaar ietwat laten afweten.”

Meer praktische informatie over inschrijvingen en het verloop van de wedstrijd vind je hier.

(GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier