Gouden zege voor Sporting Brugge

De mannen van Sporting Brugge met staand v.l.n.r. Niels Vanheerentals, Andy Luypaert, coach Dieter Van De Keere, Jasper Marchand en vooraan Jaro Desplenter en Sander Marchand. © (Foto JV)
Redactie KW

Op de achtste speeldag van de krachtbalcompetitie heeft Sporting Brugge gouden punten behaald. Het ging op bezoek bij Hoger Op Beitem, dat net als de Bruggelingen nog maar twee wedstrijden gewonnen had.

De Bruggelingen startten het best en toen Sander Marchand met een rugworp een vierpuntenkloof op het bord kon gooien, leek de wedstrijd al gespeeld. Coach Christ Wyffels veranderde dan het aanvalspatroon en dat loonde. De thuisploeg kwam beter in het spel voor, maar het kloofje bleef nog op het bord staan (ruststand: 7-11). In de tweede helft verdedigde Beitem snediger, waardoor het punt bij punt dichterbij sloop. Kapitein Andy Luypaert nam zijn team dan op sleeptouw en de Brugse achterspeler Jaro Desplenter kwam sterk voor de dag. Aan de overzijde speelden Pieter Vandevyvere en Tibo Quaegebeur verdedigend sterk, waardoor Beitem op twee puntjes strandde (20-22). Zo rukt Sporting op naar de zevende plaats.

De leiders Sint-Michiels en Buggenhout hielden een goede generale repetitie in aanloop van de onderlinge topper die zaterdag gespeeld wordt. Sint-Michiels bezorgde nieuwkomer Baasrode een kater (7-33), terwijl de kampioen met de handrem op won van Ichtegem (27-18). Male won dan weer de Brugse derby van Assebroek, waarbij de broers Thomas en Wouter Sissau ontbraken (24-27).

In de tweede afdeling had leider Male heel wat moeite met eerste achtervolger Ingelmunster. Het won dan ook maar met het kleinste verschil (12-13) na een uiterst verdedigende wedstrijd. Sint-Michiels, dat op de derde positie stond, verloor van Aalst, dat zo naast Sint-Michiels komt.

Bij de vrouwen wonnen de drie leiders Sint-Michiels (21-28 op Dudzele), Baasrode (18-33 op Beitem) en Buggenhout (43-18 tegen Jabbeke) probleemloos. Sint-Michiels ontvangt zaterdag ook Buggenhout, zodat kampioen Baasrode dan wel eens de lachende derde zou kunnen worden.

(JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier