Goud voor Juliette Vandenbussche op BK triatlon voor de jeugd

Links op het podium Andres Scherpereel en Cato Cassiers als tweede in hun wedstrijd. © ACR
Redactie KW

McCann Triteam Brugge organiseerde zondag in en rond de Damse Vaart in Koolkerke het Belgisch kampioenschap triatlon voor de jeugd.

Op het programma stond allereerst een Iron Kids Triatlon voor jongeren geboren tussen 2006 en 2009 en voor jonge triatleten met als geboortejaar 2004 en 2005. Vervolgens was het de beurt aan de jongens en meisjes Jeugd A, B en C alsook de junioren jongens en meisjes. Zij streden allen om de nationale titel.

De watertemperatuur bedroeg bij een meting de voorbije week om en bij de 18 graden, iets hoger dan de buitentemperatuur. De weersomstandigheden waren zelfs niet ideaal om aan triatlon te doen. Het merendeel van de jongeren moest tijdens hun wedstrijd rekening houden met felle regenbuien wat soms tot onveilige toestanden leidde. Onder meer op het nabijgelegen voetbalveld kwam na de eerste wissel op het gras geregeld, zij het zonder erg, een fietser ten val.

De jonge talentvolle triatleten moesten naargelang hun leeftijd diverse afstanden afleggen. Bij de juniores was dit 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen.

Bij de jeugd C (F12) zorgde Juliette Vandenbussche uit Assebroek voor goud. Zij komt uit een triatlonfamilie want ook haar broers, tevens lid van de organiserende club, namen aan het BK deel. Camiel werd zesde. Guust Vandenbussche vierde.

Naast Juliette op het podium stonden Rhune Vansteenkiste uit Sint-Eloois-Winkel als tweede en Elena Debouck uit Moorsele als derde, twee triatleten van de club uit Izegem.

Bij de jeugd B (F14) was er zilver voor het No Limit Team, meerbepaald voor Andres Scherpereel uit Deerlijk en Cato Cassiers uit Avelgem. Bij de junioren (Under 18) tenslotte finishte Bruggeling Stan Vanwalleghem als eerste West-Vlaming als vijfde bij de mannen, zijn clubgenote Karlien Dewaele werd vierde bij de dames. Tijdens en na de wedstrijd bezochten diverse triatleten na een val, voornamelijk tijdens het fietsen op het natte wegdek, de EHBO-post. Drie topfavorieten: Yannick Vos, Antonio Hernaert en Arnaud Mengal waren er ook bij.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier