Goud voor Afrodite Nierynck van Budo Karate Oostende

Michiel D'Hulst en Afrodite Nierynck in de prijzen.
Redactie KW

De Oostendse karateka Afrodite Nierynck heeft afgelopen weekend, op het BK in Leuven, goud behaald in ‘kumite’ bij de kadetten meisjes. Afrodite won telkens in de voorrondes, maar in de finale werd het spannend.

Afrodite moest een 0-1 achterstand goed maken en op zeven seconden van het einde kwam ze op 1-1. De spanning was te snijden. Ze moest scoren om te winnen en in de laatste seconden pakte ze uit met ‘kamikaze aanval’, goed voor de titel.

Vier medailles

Nadat de Vlaamse titel (in januari) pakt Afrodite nu ook de Belgische titel. Budo Karate ging met vijf kampers naar Leuven en pakte vier medailles, met zilver voor cadet Sonny Christiaens en junior dames Chelsey Vandamme, brons voor Michiel D’Hulst, die wegens ziekte zijn kansen niet echt kon verdedigen.

Voor de Oostendse kumite trainers, Emanuel Misselyn en Franky Nierynck, zijn deze vier Budo-medailles een beloning voor het harde werk van de voorbije maanden. Budo heeft zich geprofileerd tot één van de beste karateclubs in Vlaanderen voor de kumite discipline. (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier