Gordon Mommerency na zijn nipt verlies: “Nog meer initiatief durven nemen”

Redactie KW

Gordon Mommerency, een van de blikvangers op het Boksgala van Koksijde, is er niet in geslaagd zijn vijfde kamp uit zijn carrière te winnen. Toch kan de 20-jarige bokser uit Lo-Reninge het voorval relativeren.

Johan Vandenhouweele, de trainer van Gordon Mommerency, vond dat zijn pupil de overwinning verdiende, maar hij verloor uiteindelijk op punten. “Het was een heel nipt gevecht. Ik heb de beelden eens herbekeken en vond ook wel dat ik misschien net iets meer aanspraak maakte op de overwinning”, vindt ook Gordon zelf. “Het is heel jammer, zeker omdat het voor eigen volk was, maar het publiek heeft genoten van het gevecht en dat is ook belangrijk.”

Bekomen

“Ondertussen ben ik al wat bekomen. De dag zelf heb ik nog een feestje gevierd met mijn vrienden en na een paar keer goed te hebben geslapen, heb ik de nederlaag al een plaats kunnen geven. De belangrijkste les die ik uit deze kamp heb geleerd, is dat ik misschien een nog iets agressievere houding moet aannemen en nog meer initiatief moet durven nemen, want ik vond dat ik wel nog iets meer kon doen.”

“In januari en februari begin ik naar een volgende kamp toe te werken”, aldus de 20-jarige bokser uit Lo-Reninge, die orthopedagogie in Kortrijk studeert. “Ik zit daar op kot, dus train ik tijdens de week ook vaak in Kortrijk. Daardoor kan ik maar één keer in de week op de club in Koksijde trainen, maar Johan blijft wel mijn vaste trainer.”

Voor Gordon was het zijn vijfde kamp, waarvan hij er twee kon winnen. “Vanaf volgend schooljaar zal ik niet meer op kot zitten en hoop ik weer wat intensiever bij Johan te kunnen trainen. De club wordt groter en komen er meer gasten van een hoger niveau bij, waardoor ik sneller progressie zal kunnen maken op training. Ooit prof worden? Dat sluit ik niet uit, maar is nu moeilijk in te schatten.”

(SB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.