Gold Swimming Team domineert BK openwaterzwemmen

Mathieu, Laura, coach Martijn, Nora en Michiel. © GF
Axel Vandenheede

Gold Swimming Team pakt op het BK 10 kilometer vier van de zes medailles. Ook de andere twee plakken gingen naar onze provincie.

Coach Martijn Balcaen en zijn team van vier (Laura Deconinck, Nora Naessens, Mathieu Mattelaer, Michiel Deconinck) trok nochtans met wat vraagtekens naar Hazewinkel: bijna elke atleet had deze week namelijk last gehad van een virale infectie, met enkele dagen inactiviteit als gevolg.

Bij de vrouwen kon dat Nora Naessens (Vichte) en Laura Deconinck (Zwevegem) er niet van weerhouden om de openwaterwedstrijd te domineren. Nora won uiteindelijk heel knap en zetten bovendien een nieuw baanrecord neer. Laura werd knap tweede. Ook de derde plaats was voor een West-Vlaamse: Linde Herreman van KZK pakte het brons.

Billiau

Bij de mannen werd het een mooie strijd tussen Mathieu Mattelaer (Zwevegem) en Davy Billiau (Brugge). Die laatste had deze week ook last gehad van die virale infectie, meer dan wellicht opgelopen in het Nederlandse Hoorn waar ook Gold vorig weekend actief was. Mathieu haalde het voor Davy. Michiel Deconinck, broer van Laura, pakt het brons mee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier