Gewestelijke tenniskampioenen bekend

Op het einde van het seizoen organiseert ieder gewest van Tennis Vlaanderen de Gewestelijke Masters.

Leonnie Cornilly was goed voor twee finales, waarvan zij er een won. © (Foto ACR)

Aan deze eindronde namen vanaf de kwartfinales de hoogst gerangschikte in de ranking van het Criterium deel. Het opmaken van deze ranking gebeurde per gewest. In West-Vlaanderen hadden de finales in het enkel zaterdag en zondag plaats in het Ghistelehof Sportcomplex in Gistel onder leiding van wedstrijdleider Johan Rolly.

Vermits Heren 1 en Dames 1 in het Belgian Circuit opgenomen zijn was 2 de hoogste reeks.

Leonie Cornilly (KTK in ‘t Vrije in Brugge) stond in twee finales tegenover Juliette Hostens (TC Kortemark). Zij verdeelden de buit. Cornilly won in Enkel Dames 3 met 7/6 en 6/4. Hostens in Dames 2 met 6/7, 7/6 en 6/0.

Verder bij de dames in reeks 4 was de winst voor Lieselore Catry (TC Finlandia). Zij versloeg in de finale Josephine Defreyne (TC De Mote) met 6/4, 2/6 en 6/3.

Ilse Naudts (TC Logan) was het sterkst in D25/3 door in de finale Annelore Vandemaele (TC Aquila) te kloppen met 3/6, 7/5 en 6/2. Julie Tahon (TC Kortemark) won de finale in de reeks D5 met 6/3 en 6/1 tegen Ineke Vancauwenberghe (TC Bosterhout).

Zaterdag was er winst voor Annelore Vandemaele (TC Aquila). Bij de heren was Werner Vandevyvere (Markse TC) het sterkst in H55/3, Philip Vanbiervliet (TC Parc Astrid) in H55/2.

Zondagmorgen werd in Gistel geopend met de finale H5. Jean-Louis Vandewalle (KTC Isis) versloeg hierin Axel Piers (Ostend TC) met 4/6, 7/6 en 6/4. Nicholas Samyn (TC Yper) won de eindstrijd in H6 tegen Gino Rommelaere (TC Kortemark) met 6/4, 0/6 en 6/1. Kristof Rommelaere (TC Bloemendale) toonde zich het sterkst tegen zijn clubgenoot Freddy Hebb in H45/3 met 6/3 en 6/4.

In de reeks H45/4 ging de zege naar Freddy Vandecaveye (TC Kortemark). Hij won tegen Thierry Baeck (TK De Berken) met 6/3 en 6/1. Maxim Louagie (TC Duinbergen) won de reeks H3 met 3/6, 6/4 en 6/4 tegen Michiel Dumon (TC Smash Oedelem).

Verder was er winst voor Jorg Beerlandt (TC Aquila) tegen Dries Verbrugghe (TC Houthulst) in H35/3 met 2/6, 6/4 en 6/4. Christophe Doornaert (TC Yper) versloeg in de finale H35/4 Freddy Vandecaveye (TC Kortemark) met 6/3 en 6/2. Boici Laurentiu Junior (TC Rumbeke) deed dat in de finale H2 tegen Thomas Ketels (TC Yper) met 2/6, 6/1 en 6/1. Marwin Abis (KGTC Zwevegem) sloot de finaledag af met winst tegen Robin De Groote (TC De Koddaert) inde reeks H4 met 3/6, 7/5 en 7/5.

Vanaf 9 tot en met 14 oktober heeft de gewestelijke eindronde van het criterium in dubbel plaats in TC Roeselare.

(ACR – Foto ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.