Geslaagde vierde Runway Run op militaire basis van Koksijde

Redactie KW

Woensdagavond werd voor de vierde keer een uniek loopevenement, de Runway Run, georganiseerd op de militaire basis van Koksijde.

830 sporters – 50 meer dan vorig jaar – boden zich aan om deel te nemen aan de 5,5 of 10 km op een omloop die volledig op het vliegveld uitgetekend werd. Ivan Degrieck, organisator van de Runway Run, was dan ook tevreden over de vierde editie en kon nu al meedelen dat er zeker een vijfde editie komt maar dat de datum nog niet vast ligt. Een deel van de opbrengst gaat dit jaar naar Help Kids To School in Kenia en naar Villa Rozerood in De Panne.

Voor de start was het wat drummen in de loods van het 40ste smaldeel, want de weergoden waren de organisatie niet gunstig gezind. Met bakken kwam de regen naar beneden, maar toen de start naderde klaarde de hemel op. De wijziging in het parcours, waardoor de toeschouwers de lopers beter en meer konden zien, werd zowel door het publiek als door de lopers positief onthaald.

De wedstrijduitslagen

Op de 5,5 km won Davy Stieperaere in 18.35 voor Jef Megens. Bij de dames won Lies Deruddere in 22.46 voor Tine Vandenbussche. Bij de 10 km won Misha Declerck in een tijd van 25.09 voor Arne Devliegher. Bij de dames werd Ilse Geldof winnaar in 39:56 voor Nele Feys.

Speciale aandacht was er ook voor Roger Knockaert uit Oostkamp. Met zijn 82 lentes was hij de oudste deelnemer op de 10 km.

(EDK – Foto EDK)